Συνάντηση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρη με τον Σύλλογο Γυναικών Βλαχόπουλου. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρη με τον Σύλλογο Γυναικών Βλαχόπουλου.

Συνάντηση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρη με τον Σύλλογο Γυναικών Βλαχόπουλου.

Share This
Η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στο Βλαχόπουλο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου Σοφία Τσόπελα, την ταμία Φωφώ Καραμπάτσου και την Γραμματέα Παναγιώτα Αποστολοπούλου καθώς και τον υπάλληλο του Δήμου και κάτοικο του Βλαχόπουλου Αλέξανδρο Ψώνη. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζήτησαν την στήριξη του δήμου προκειμένου το «Σπίτι του Χωριού» , όπως είπαν να εγκαινιαστεί μέσα στο Μάιο. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης αφού συνεχάρη το σύλλογο για την πρωτοβουλία του, ανταποκρίθηκε αμέσως στα αιτήματα που του τέθηκαν και σημείωσε:
«Η ανάδειξη του πολιτισμού του Δήμου Πύλου – Νέστορος, αποτελεί για μας προτεραιότητα. Κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά, μας βρίσκει αρωγούς. Ήδη ο δήμος έχει παραχωρήσει στο σύλλογο το δημοτικό κτήριο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια.» Η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Τσόπελα αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη για την άμεση ανταπόκριση του , στα αιτήματα τους σημείωσε: «Νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένες γιατί πάντα, σε όλες μας τις δραστηριότητες, η δημοτική αρχή είναι αρωγός. Η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στο Βλαχόπουλου αποτελεί ένα σημαντικό αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο εγχείρημα του συλλόγου μας, για αυτό η στήριξη του Δημάρχου είναι για μας καθοριστική, για την επίτευξη του. Εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε και θα δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα αναδεικνύει τον πολιτισμό , τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μας, ενώ παράλληλα θα προβάλλει την περιοχή μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages