ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Share This
Ο «ΦιλόΔημος»… εκτοξεύεται! Στο 1,575 δισ. ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός του χρηματοδοτικού εργαλείου που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ΟΤΑ για έργα υποδομών, καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, θα εκδώσει νέα πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, για υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές (ομώνυμος άξονας του προγράμματος «Φιλόδημος Ι»), η οποία θα απευθύνεται σε περιφέρειες και δήμους.
Ο υπουργός έχει ήδη στείλει επιστολή στην Ενωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), τονίζοντας ότι στόχος της πρόσκλησης είναι «η ένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, κατά προτεραιότητα, σε περιοχές οι οποίες περιλαμβάνονται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ) των Υδατικών Διαμερισμάτων της Χώρας»
Η πρόσκληση του «ΦιλόΔημου» επικεντρώνεται στην προστασία από κινδύνους πλημμύρας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να δοθεί δυνατότητα χρηματοδότησης κυρίως για έργα:
◼ Οριοθέτησης ποταμών και χειμάρρων
◼ Διευθέτησης ποταμών και χειμάρρων για την αύξηση της παροχετευτικότητάς τους, την προστασία της κοίτης (επένδυση και αντιστήριξη πρανών και πυθμένα) και τη ρύθμιση της ροής (κατασκευή αναβαθμών για τη μείωση της κατά μήκος κλίσης, λεκάνες καταστροφής ενέργειας για την εκτόνωση της ροής κ.λπ.)
◼ Κατασκευής αντιπλημμυρικών αναχωμάτων για την ασφαλή παροχέτευση των πλημμυρικών ροών
◼ Κατασκευής λιμνών κατακράτησης και φραγμάτων ανάσχεσης πλημμυρικών ροών
◼ Πλημμυρικής εκτόνωσης-αποθήκευσης των πλημμυρικών ροών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και τη μείωση του πλημμυρικού κινδύνου
◼ Εργα κατασκευής-βελτίωσης ορεινών αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων σε δάση και δασικές εκτάσεις (έργα ορεινής υδρονομίας)
◼ Συμπλήρωσης δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, με προτεραιότητα σε περιοχές υψηλών οικιστικών αναγκών και απαντήσεων εντός των ΖΔΥΚΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages