ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

Share This
Σε μεγάλο…πονοκέφαλο εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου η επιλογή των προσώπων που θα ριχτούν στη «μάχη» του σταυρού για μεγάλους δήμους και περιφέρειες με τη συζήτηση να κινείται προς ώρας με ρυθμούς «χελώνας».
Ορίζοντας του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι  «μέχρι τέλος Οκτώβρη» να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Οι ζυμώσεις άρχισαν ήδη. Κομβικό ρόλο στις διεργασίες έχει ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης του οποίου οι επαφές με τις νομαρχιακές είναι πυκνές. Εξ’ αυτού του λόγου «φιλτράρει» πρόσωπα και να περνούν από τα χέρια του προτάσεις δυνάμει υποψηφίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος (ενόψει και των εθνικών εκλογών) περνάει μέσα από τα συμμαχικά σχήματα στην αυτοδιοίκηση. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην κατεύθυνση των προοδευτικών συμμαχιών και των ανοιγμάτων. «Θα είμαστε ανοιχτοί στη στήριξη προσώπων που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά ενδεχομένως και κάποιοι έντιμοι και ικανοί άνθρωποι που μπορεί να προέρχονται και από τον χώρο του Κέντρου ή της Κεντροδεξιάς», είχε πει στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.  Την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι μέσα στο κόμμα του εμφανίζει ακόμα φοβι.
Δυστοκία για το δήμο της Αθήνας 
Με εξαίρεση τα ονόματα της Έλενας Κουντουρά και του Αλέξη Χαρίτση που πράγματι «μετρήθηκαν» πριν καιρό και πήγαν καλά(αλλά δε φαίνεται ούτε αυτά να κερδίζουν έδαφος) στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν εκείνο το πρόσωπο που θα βγει απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.
Τα σενάρια για κάποιους πρωτοκλασάτους 30άρηδες υπουργούς που τους θέλουν υποψήφιους «καίγονται» και η αναζήτηση υποψήφιου για την Αθήνα από το Μαξίμου συνεχίζεται κανονικότατα.!
Δημόσια στήριξη στο δίδυμο για Κρήτη-Στερεά Ελλάδα
Ειλημμένη είναι η απόφαση του πρωθυπουργού να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και τον περιφερειάρχη Δυτικής Στερεάς Αποστόλη Κατσιφάρα. Έχει αναφερθεί δημόσια και για τους δύο και το γεγονός ότι προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που καταδεικνύει την επιλογή της ηγεσίας να ρίξει γέφυρες για συνεργασίες.
Χρίσμα και σε Γαλιατσάτο, Καρυπίδη και…Δούρου
Δεδομένη, επίσης, θεωρείται η στήριξη στον περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Θοδωρή Γαλιατσάτο  που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΛΑΕ, αλλά και στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη. Ο τελευταίος μπορεί να κατέβηκε ανεξάρτητος πλην όμως ο ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει. Κανείς τους δεν έχει ανακοινώσει επίσημα υποψηφιότητα, πλην όμως θεωρείται ότι οι περιφερειάρχες είθισται να διεκδικούν την επανεκλογή τους.
Για το λόγο αυτό και οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι και Ρένα Δούρου θα ξανακατέβει στη «μάχη» για την περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της. Αυτό βέβαια μένει να φανεί. Εκκρεμεί μία κατ’ ιδίαν συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα από την οποία θα κριθούν πολλά, ενώ μετά το Μάτι και τη Μάντρα ο αγώνας για εκείνη είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος.
Ποιοι «παίζουν» για Πελοπόννησο
Για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει είτε τον Γιώργο Δέδε, είτε τον Φάνη Κουρεμπέ.
Φαβορί , τέλος, για το Νότιο Αιγαίο παραμένει ο νυν αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ μια καλή επιλογή για την Κεντρική Μακεδονία θεωρείται ο Μάρκος Μπόλαρης.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages