Έκθεση Περιστερίου βραδιά αφιερωμένη στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έκθεση Περιστερίου βραδιά αφιερωμένη στην Καλαμάτα

Έκθεση Περιστερίου βραδιά αφιερωμένη στην Καλαμάτα

Share This

Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει με περίπτερο στην 2η έκθεση «Λάδι, Κρασί, Μέλι & Ελιά» του Δήμου Περιστερίου, που πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 16 Σεπτεμβρίου , στο Άλσος Περιστερίου. Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδoς και με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδος, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος. Τα προϊόντα των παραγωγών από την περιοχή της Καλαμάτας θα εκτίθενται και θα πωλούνται καθ’ όλο το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένο στο Δήμο Καλαμάτας και στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα», στο Άλσος Περιστερίου, το πρόγραμμα που θα παρουσιασθεί, έχει ως εξής:
• 20.00 Καλωσόρισμα από το Δήμο Περιστερίου (με παραδοσιακούς χορούς από Μεσσήνιους της Αττικής)
• 20.15 Χαιρετισμός Δημάρχων Περιστερίου και Καλαμάτας
• 20.30 Παραδοσιακοί χοροί (Μεσσηνίας και Αιγαίου) από το Λύκειο των Ελληνίδων, παράρτημα Καλαμάτας
• 20.45 Συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με τίτλο: «Από την Καλαμάτα με αγάπη» / Τραγούδι: Γιώτα Δημητροπούλου – Αϊβαζόγλου, Δημήτρης Χαρλέπας – Μουσική Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Νικολέας.
Στον εκθεσιακό χώρο, πλησίον του περιπτέρου Δήμου Καλαμάτας και ώρα 21.30 θα προσφερθούν κεράσματα με φροντίδα του Δήμου, ως εξής:
• επίδειξη παρασκευής μανιάτικης μακαρονάδας και καγιανά από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, παράρτημα Καλαμάτας και κέρασμα στο κοινό
• κεράσματα από Πολιτιστικούς Συλλόγους και επαγγελματίες της Καλαμάτας: μεσσηνιακά τυριά και αλλαντικά, λαλάγγια, παραδοσιακές δίπλες, μελομακάρονα, ξερά σύκα, συκόπαστα και κρασί.
Σημειώνεται ότι στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, σε δύο μεγάλες οθόνες προβάλλονται βίντεο, που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Καλαμάτας και της περιοχής της, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, όπως το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, ο οποίος γίνεται ανά διετία. Στους δε επισκέπτες της έκθεσης και ιδίως στα παιδιά προσφέρονται αναμνηστικά δωράκια, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages