ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Share This
Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα στηρίξει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό αναμένεται να συμβεί το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και ενώ οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις ώστε να κλειδώσουν τα ονόματα στις 13 περιφέρειες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.
Στην Περιφέρεια Αττικής το προβάδισμα έχει ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για την ίδια περιφέρεια, εκτός του δήμου της Αθήνας, έχει δείξει ενδιαφέρον και ο Γιώργος Πατούλης, χωρίς όμως να συγκεντρώνει τις ίδιες πιθανότητες.
Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία και του Κώστα Αγοραστού στην Θεσσαλία. Οι δύο νυν περιφερειάρχες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι καθώς θεωρείται ότι έχουν πραγματοποιήσει έργο στις περιοχές του και η επανεκλογή τους  συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες. Το ίδιο ισχύει και για τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Μάλιστα μετά την άμεση αντίδραση της Πειραιώς, με πειθαρχικά μέτρα, απέναντι σε στελέχη της ΝΔ, που ετοιμάζονταν να στηρίξουν άλλη υποψηφιότητα στην Ήπειρο , το κλίμα έχει εξομαλυνθεί.
Στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις περιφερειακές εκλογές καθώς θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μάχη είναι και πολιτική. Στόχος είναι η νίκη σε όλες τις περιφέρειες, ακόμα και αν αυτό φαντάζει δύσκολο, υπάρχουν στελέχη που υποστηρίζουν ότι «είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί». Τη σημασία που δίνουν στην Πειραιώς ανέδειξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ. «Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι κρίσιμος βραχίονας για την υλοποίηση του προγράμματός μας», ήταν η αναφορά του αρχηγού της γαλάζιας παράταξης.
Στην Πελοπόννησο, φέρεται να κλείδωσε η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.  Η υποψηφιότητα του προκρίθηκε από την Πειραιώς μετά την εξομάλυνση των σχέσεων του με τον Αντώνη Σαμαρά, θέμα που εκτιμάται ότι συζητήθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Είναι άλλωστε αναμενόμενο ο κ. Σαμαράς να εκφράσει τη γνώμη του για τον υποψήφιο του κόμματος στην Πελοπόννησο.
Στο Νότιο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε εκλεγεί με τη ΝΔ και αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο Ιόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος με τη γαλάζια παράταξη θα είναι ο γεωπόνος Κώστας Καρβούνης.
Ερωτηματικό αποτελούν η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Κρήτη. Στην πρώτη η νυν περιφερειάρχης  Χριστίνα Καλογήρου είχε εκλεγεί με τη ΝΔ και όλα δείχνουν ότι θα επιθυμούσε να είναι εκ νέου υποψήφια, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη καθώς τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήθελε να έχει, από κοινού με το ΚΙΝΑΛ, ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, κάτι που θα συμβόλιζε τη διεύρυνση της Πειραιώς προς το κέντρο. Όσον αφορά την Κρήτη, στην Πειραιώς έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο στήριξης του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, νυν περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει, ότι δεν θα δεχθεί τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που φλερτάρει εξίσου με τον κ. Αρναουτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages