Χαρίτσης με ΚΕΔΕ:εφ όλης της ύλης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χαρίτσης με ΚΕΔΕ:εφ όλης της ύλης

Χαρίτσης με ΚΕΔΕ:εφ όλης της ύλης

Share This
Tην πρώτη συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.
O Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε στους Δημάρχους ότι ο «Κλεισθένης Ι» αποτελεί πλέον νόμο του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί, σημειώνοντας ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση εκτός από τον εκλογικό νόμο, περιλαμβάνει και άλλα πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους, με παράλληλη μεταφορά πρόσθετων πόρων και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που θα πρέπει να προχωρήσουν με κοινή προσπάθεια και συνεργασία.
Ο κ. Χαρίτσης τόνισε στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των Δήμων.
Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις) σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους και κάλεσε τους Δημάρχους να ενημερώσουν άμεσα για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει και σε άλλες ανάλογες αποφάσεις.
Αναφερόμενος στο θέμα του ελλείμματος που υπάρχει στις δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, για τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων, με σημαντική αύξηση των κονδυλίων και ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλα τα ώριμα σχέδια που υπάρχουν στους Δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages