30.000 παιδιά θα φιλοξενήσουν οι παιδικοί σταθμοί - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

30.000 παιδιά  θα φιλοξενήσουν οι παιδικοί σταθμοί

30.000 παιδιά θα φιλοξενήσουν οι παιδικοί σταθμοί

Share This
Για την δυνατότητα σε τουλάχιστον 30.000 παιδιά επιπλέον, να πάνε φέτος και αυτά σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς μέσω vouchers, με την υλοποίηση και του δεύτερου σκέλους του σχετικού προγράμματος, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντιχάκη .
Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στη Βουλή ότι φέτος θα συνολικά θα δοθούν 125.000 με 126.000 vouchers μέχρι τέλος του μήνα, αυξημένα σε ποσοστό κατά 6,5 % σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.
Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως το συνολικό ποσό που θα διατεθεί φέτος όσον αφορά στην φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μόνο από τους εθνικούς πόρους για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, θα ανέλθει στα 277 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που δεν έχει δοθεί ποτέ τα προηγούμενα χρόνια.
Ένα ποσό και για τα τρία προγράμματα, που αφορούν το πρόγραμμα λειτουργίας των δημόσιων δομών, τις επιδοτήσεις μέσω vouchers για ιδιωτικές δομές και την εναρμόνιση με τον νέο Κανονισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages