30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ 'ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ' - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ 'ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ'

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ 'ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ'

Share This
30 ΧΡΟΝΙΑ ζωής συμπλήρωσε στα Ελληνικά ερτζιανά η πρωινή εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ η οποία ξεκίνησε από την εποχή της ελεύθερης ραδιοφωνίας, με τον τότε νεαρό δημοσιογράφο Ιωάννη Μποζίκα, στον πρώτο συλλογικό ραδιοσταθμό της Αττικής.
GIANNHS%2B936
Η εκπομπή η οποία μάλιστα έχει ένα σπάνιο σήμα από το συγκρότημα The Choir που αποτελεί σήμα κατατεθέν ξεκίνησε τις πρώτες εκπομπές στις 30 Απριλίου του 1988 και τον Μάιο του 1988 απέκτησε σταθερή ώρα 8-10 το πρωί, από τον συλλογικό σταθμό νέων της Αθήνας, τον Α100 FM με διευθυντή τον Κώστα Μαλάτο ο οποίος φιλοξενήθηκε τότε στην εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου 'Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι". 
Αρωγός στην προσπάθεια ήταν καλλιτέχνες και δημιουργοί οι οποίοι αγκάλιασαν την πορεία των νέων, καθώς ο Α100 ήταν από τους πρωτεργάτες του ο σταθμός που αναμετέδιδε παράνομα το 1974 στα νότια προάστια τον σταθμό του Πολυτεχνείου.
%25CE%2591100
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...
Η εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο ήταν από τις πρώτες στην Ελλάδα που συμμετείχε σε πολιτιστικές δράσεις εκδίδοντας μάλιστα την πρώτη εφημερίδα ραδιοσταθμού στην χώρας, ενώ φιλοξενήθηκε σε στήλες δεκάδων εφημερίδων και περιοδικών. Οι συνεντεύξεις από καλλιτέχνες της εποχής που μεγαλούργησαν αποτέλεσαν σταθμό για την ελεύθερη ραδιοφωνία, ενώ ο Ι. Μποζίκας αρθογράφησε σε αρκετά περιοδικά. Προφητικό ίσως ήταν το άρθρο στο περιοδικό 'ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ' για το μέλλον της Ελεύθερης ραδιοφωνίας, για τους θεματικούς σταθμούς, τις αλλαγές συχνοτήτων, αλλά κυρίως την πρόβλεψη ότι οι πραγματικοί λάτρεις του ραδιοφώνου δεν θα έχουν φωνή στο ραδιόφωνο που έγινε..στην συνέχεια επιχειρηματικό εργαλείο.
Η εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο αργότερα για λίγο καιρό εξέπεμψε από τον Έψιλον FM στους 105,4, ενώ για αρκετά χρόνια θήτευσε στα ερτζιανά της Μεσσηνίας, Ηλείας με μόνιμη εκπομπή. Εδώ και 2 χρόνια είναι μόνιμα κάθε πρωί στις 8 μόνο στον Παλμό 90,5!
JOHN
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Από το 2017 βρίσκεται μόνιμα στην φιλόξενη συχνότητα του Ρ/Σ Παλμός 90,5 στη Καλαμάτα για την Ν.Δ. Πελοπόννησο, 8 με 9 το πρωί. Σήμερα ο δημιουργός της ιστορικής εκπομπής συνεργάζεται με τοπικά ΜΜΕ όπως εφημερίδες, 2 τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και με 3 ιστότοπους που διευθύνει. 
Το μήνυμα του διαχρονικό από την εκπομπή που μας λέει "να χαμογελάμε για να είμαστε σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες". Το ταξίδι στα ερτζιανά δηλώνει ότι "δεν τελειώνει ποτέ, γιατί μεγάλωσα με το ραδιοφωνάκι και με αυτό θα ζήσω όσο πάει". Το μόνο διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αντέχει και έχει φανατικούς φίλους, γιατί μιλά στην καρδιά μας. Ο δημιουργός σημειωτέον έχει τιμηθεί από την Ομοσπονδία Τριφυλιακών συλλόγων, φορείς και το Ομογενειακό πρακτορείο ειδήσεων καθώς ξεκίνησε να δημοσιογραφεί σε ηλικία 12 ετών με σχολική τοπική εφημερίδα. 
Πηγή: Ομογενειακό πρακτορείο ειδήσεων (το οποίο και ευχαριστούμε πολύ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages