Θρίλερ με Γάλλους τουρίστες στον Ταΰγετο που σώθηκαν από Super Puma - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θρίλερ με Γάλλους τουρίστες στον Ταΰγετο που σώθηκαν από Super Puma

Θρίλερ με Γάλλους τουρίστες στον Ταΰγετο που σώθηκαν από Super Puma

Share This
Με τη συνδρομή ελικοπτέρου Souper Puma ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η διάσωση τριών Γάλλων τουριστών, στο Φαράγγι του Ριντόμου στον Ταϋγετο.
Οι Γάλλοι πεζοπόροι ένα ζευγάρι και ο τρίτος της παρέας, στις 3:30 μετά το μεσημέρι, καθώς χάθηκαν στο Φαράγγι του Ριντόμου κάλεσαν σε βοήθεια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, η Αστυνομία, αλλά και η ομάδα εθελοντών διασωστών “Γαία” Μάνης κινητοποιήθηκαν αμέσως για την εύρεση και τη διάσωση των Γάλλων, οι οποίοι με τη βοήθεια των κινητών βοηθούσαν δίνοντας τη θέση τους.
Πέραν των 2 Γάλλων που ειδοποιώντας κινητοποίησαν τις αρχές για τη διάσωσή τους, εντοπίστηκαν και τα ίχνη του τρίτου της παρέας που είχε απομακρυνθεί από το ζευγάρι. Όταν προσέγγισαν το σημείο τα στελέχη της πυροσβεστικής διαπίστωσαν πως ήταν αδύνατη η προσέγγιση και η διάσωση των ορειβατών λόγω του απόκρημνου της περιοχής. Τελικά αποφασίστηκε πως ο ασφαλέστερος τρόπος ήταν η από αέρος προσέγγιση και με το πρώτο φως ελικόπτερο παρέλαβε το ζευγάρι Γάλλων και το μετέφερε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Από εκεί διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι ορειβατών κινδύνεψε από υποθερμία αφού δεν είχε μαζί του τα κατάλληλα ρούχα για τις πολύ χαμηλές  θερμοκρασίες που επικρατούν σε τέτοιο υψόμετρο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι προσπάθειες της προσέγγισης και της διάσωσης έγιναν με το συντονισμό του διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, Κων. Θεοφιλόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages