Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά με υποτροφίες φοιτητών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά με υποτροφίες φοιτητών

Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά με υποτροφίες φοιτητών

Share This
Οι επιταγές που αντιστοιχούν στις υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά του Δήμου Καλαμάτας, επιδόθηκαν σήμερα. Το ποσόν που αντιστοιχεί σε κάθε υπότροφο αριστούχο φοιτητή, ανέρχεται σε 4.800 ευρώ ετησίως. Τις επιταγές παρέλαβαν οι δικαιούχοι ή οι γονείς τους και οι φοιτητές που ενισχύονται για την περίοδο 9ος 2017 – 8ος 2018 είναι 6 παλιοί υπότροφοι και 2 καινούργιοι, όλοι με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις.
Πριν την επίδοση των επιταγών, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Ας είναι αιωνία η μνήμη του Λυκούργου Σκιά, ο οποίος γεννήθηκε το 1912 στην Καλαμάτα και με την περιουσία του, την οποία διέθεσε στο Δήμο, βοηθά στην ολοκλήρωση των σπουδών σας. Ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς έχει δωρίσει στο Δήμο σημαντικά ακίνητα. Ό,τι είχε, το έδωσε για το κοινωνικό σύνολο.
Σας παρακαλώ να θυμάστε το Λυκούργο Σκιά. Σε αυτόν οφείλονται οι υποτροφίες. Εμείς κάνουμε σωστή διαχείριση, με αποτέλεσμα να έχει δώσει ο Δήμος Καλαμάτας, από το 2008 μέχρι σήμερα, περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ σε υποτροφίες. Σήμερα δίδουμε υποτροφίες αξίας περίπου 40.000 ευρώ.
Εσάς, τους υποτρόφους, σας επιλέγει Επιτροπή, την οποία συγκροτούν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, χωρίς συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Καλαμάτας».
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή συνέχιση των σπουδών τους στους υποτρόφους, οι οποίοι είναι οι εξής:
1. Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου
2. Σπηλιόπουλος Απόστολος του Αναστασίου
3. Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Φωτίου
4. Ζυγουράκη Ελένη – Άννα του Διονυσίου
5. Μπούχαλης Βασίλειος του Ευαγγέλου
6. Ηλιοπούλου Μαρία του Αγγέλου
7. Σαραντοπούλου Δανάη-Ευσταθία του Δημητρίου (νέα υπότροφος)
8. Σεντεμέντε Μαγδαληνή του Βασιλείου (νέα υπότροφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages