ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ 120 ΠΕΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ 120 ΠΕΑ

ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ 120 ΠΕΑ

Share This
Και νέο περιστατικό. Έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην Σπάρτη. Πρόκειται για αεροσκάφος της 120ΠΕΑ – εκπαιδευτικού τύπου Τ2 – που έπεσε κοντά στις Κολλίνες της Λακωνίας.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  • To περιστατικό σημειώθηκε στις 08:50
  • O ένας πιλότος έχει διασωθεί και γίνεται επιχείρηση να προσεγγιστεί.
  • Σπεύδουν μεγάλες επίγειες δυνάμεις και πυροσβεστικά.
  • Αγωνία για τον δεύτερο πιλότο
  • έχει σωθεί ο συγκυβερνήτης
  • οι πληροφορίες μιλούν για επισμηναγούς
  • γίνεται λόγος πως έχουν ενεργοποιηθεί τα εκτινασσόμενα καθίσματα
  • Ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα συνδράμουν στην έρευνα

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«THN 28/8/2018 KAI ΠEPI ΩPA 08:50, ΣTO ΠΛAIΣIO EKΠAIΔEYTIKHΣ ΠTHΣHΣ, ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE EΓKATAΛEIΨH AEPOΣKAΦOYΣ T-2, 7 NM BOPEIA ΣΠAPTHΣ. META THN EΓKATAΛEIΨH EXEI ΠEPIΣYΛΛEΓEI O ΣYΓKYBEPNHTHΣ TOY AEPOΣKAΦOYΣ, ENΩ ΓINONTAI EPEYNEΣ ΓIA TON ENTOΠIΣMO KAI TOY KYBEPNHTH».
Σύμφωνα με το newsit.gr:
Θρήνος για την Πολεμική Αεροπορία. Άλλο ένα στέλεχός της έπεσε στο καθήκον. Νεκρός εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση της Καλαμάτας. Ο συγκυβερνήτης εντοπίσθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωρίο Κολλίνες Αρκαδίας. 
Και οι δυο χειριστές το εγκατέλειψαν προφανώς όταν διαπίστωσαν πρόβλημα. Η περιοχή είναι δύσβατη και για τον λόγο αυτό αναχώρησε η 31η μοίρα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης με C130 με ελικόπτερο και ένα super puma για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages