Χαρίτσης με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χαρίτσης με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας

Χαρίτσης με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας

Share This
Συνάντηση με τον Arup Banerji, Περιφερειακό Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, Απόστολου Μακρυκώστα.
Ο κ. Banerji έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Χαρίτση και την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ή υλοποιεί το Υπουργείο Οικονομίας με στόχο τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων – μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την δραστική απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών σύστασης και αδειοδότησης των επιχειρήσεων, οι οποίες γίνονται πλέον σε μία μόλις μέρα, καθώς και για το νέο πλαίσιο για τους ελέγχους και την εποπτεία της αγοράς που διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα και προστατεύει πιο αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.
Πρόκειται για σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως επισήμαναν τόσο ο κ. Banerji όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός, που θα σημάνουν μεταξύ άλλων και τη βελτίωση της κατάταξης της χώρας στην επόμενη έκθεση “Doing Business” (2019) της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αποτελεί τον πιο σημαντικό διεθνή δείκτη μέτρησης της ανταγωνιστικότητας μίας χώρας και συνακόλουθα της ικανότητάς της να προσελκύει επενδύσεις, ιδίως Ξένες Άμεσες Επενδύσεις.
Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχει υλοποιήσει έναν τεράστιο όγκο μεταρρυθμίσεων που αγκαλιάζουν σχεδόν όλο το εύρος της οικονομίας και διαμορφώνουν ένα πολύ πιο ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να αναδειχθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις γιατί αφορούν την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών και επιχειρήσεων και αναβαθμίζουν τις δυνατότητες της Ελλάδας στην προσέλκυση επενδύσεων, κυρίως από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages