18 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

18 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

18 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Share This
Μόνιμοι και συμβασιούχοι ενωμένοι έδωσαν δυναμικό παρόν στα δικαστήρια κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων την Παρασκευή 13/7/2018. Το αίτημα να μετατραπούν οι 8μηνες συμβάσεις που έληξαν, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, παραμένει ανοικτό μετά την απόφαση της πρωτοδίκη Καλαμάτας, που με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε σήμερα, από αύριο 18 συμβασιούχοι γυρίζουν στην εργασία τους. 
Το Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ, στήριξε και στηρίζει τους εργαζόμενους υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης για πάγιες σταθερές σχέσεις εργασίας ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης που προωθεί εργασιακές σχέσεις λάστιχο και απολύσεις . Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν αποσπάσει από το ΔΣ της ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ομόφωνο ψήφισμα που δικαιώνει τις θέσεις του Σωματείου και είναι το εξής: “Υπάρχουν τεράστια κενά στην υπηρεσία ύδρευσης αποχέτευσης Καλαμάτας. Πάγια θέση της Διοίκησης είναι η κάλυψη αυτών των κενών να γίνεται με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και όχι με επαναλαμβανόμενες 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου”. 
 Η διοίκηση του Σωματείου μετά την λήψη της απόφασης από το πρωτοδικείο Καλαμάτας, καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα ενωμένοι, να έλθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους από τα ταξικά συνδικάτα πού αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να ενισχυθεί το κίνημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Η υπόθεση της μονιμοποίησης και της σταθερής δουλειάς είναι πρώτα από όλα υπόθεση των συνδικάτων και όχι των Δημοτικών αρχών. Τέλος να θυμίσουμε ότι, ακόμα 13 εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται μετά από ανάλογες κινητοποιήσεις και δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages