ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ TURBO INTERNET ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ TURBO INTERNET ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ TURBO INTERNET ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα www.sfbb.gr που αφορά τη διάθεση επιδοτούμενων ευρυζωνικών συνδέσεων με υπερυψηλές ταχύτητες από 100 Mbps έως 1 Gbps! Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιτρέπει στους δικαιούχους, νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες να ελέγξουν σε πρώτη φάση εάν στη διεύθυνση που θα δηλώσουν υπάρχουν υπηρεσίες πολύ γρήγορου Ιντερνετ (super-fast broadband – SFBB), αλλά και να εγγραφούν στη δράση για την απόκτηση επιδοτούμενου κουπονιού συνολικής αξίας 360 ευρώ.
Σε δεύτερη φάση, έως την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, οι προσφορές που θα δώσουν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αναμένεται να έχουν εγκριθεί από τις Αρχές και θα διατίθενται εμπορικά. Η συνολική επιδότηση των 360 ευρώ για διάστημα 24 μηνών εντάσσεται στη δράση Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας, αρχικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Η δράση θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο κουπονιού (voucher) και, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Βασίλη Μαγκλάρα, δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των επιτηδευματιών) που δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου προσφέρονται SFΒΒ υπηρεσίες σύνδεσης στο Διαδίκτυο υπερυψηλών ταχυτήτων.
Δυνητικά, εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου 139.000 πολίτες, ωστόσο, αν ληφθεί υπόψη ότι οι συνδέσεις που θα επιδοτηθούν θα αφορούν κατά βάση νοικοκυριά, οι ωφελημένοι συνολικά θα είναι περί τις 400.000. Η υπηρεσία σύνδεσης στο Διαδίκτυο που επιδοτείται αφορά πραγματική ταχύτητα καθόδου (download) τουλάχιστον 100 Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1 Gbps. Αυτό σημαίνει ότι τέτοιες ταχύτητες μπορούν να «εξυπηρετούν» μόνο τα δίκτυα οπτικών ινών έως το σπίτι (FTTH).
Ως εκ τούτου, οι περιοχές στις οποίες οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση της επιδότησης αρχικά θα είναι περιορισμένες. Πληροφορίες αναφέρουν π.χ. ότι σε ορισμένες περιοχές στην Αττική τα δίκτυα FTTH θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα, σύνδεση οπτικών ινών θα αποκτήσουν αρχικά περίπου 8.000 κτίρια σε Βύρωνα, Πειραιά, Λάρισα, Μοσχάτο – Ταύρο, Παλαιό Φάληρο, Καλαμάτα και Καισαριανή. Πάντως, οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των πολιτών που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιαίτερα γρήγορο Ιντερνετ σε περίπου 150.000, εάν ληφθεί υπόψη ότι σε καθένα από τα κτίρια υπολογίζεται ότι υπάρχουν 9 νοικοκυριά με 2,3 άτομα. Από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages