Γιορτινή εκδήλωση των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γιορτινή εκδήλωση των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Γιορτινή εκδήλωση των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Share This
Η καλοκαιρινή εκδήλωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Τα ΚΔΑΠ στον Ελληνικό Κινηματογράφο», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2018, στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», αντί εκείνου του Κάστρου Καλαμάτας, λόγω της πρόγνωσης για κακές καιρικές συνθήκες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 και περιέλαβε θεατρικά δρώμενα και χορευτικά παρμένα από τον ελληνικό κινηματογράφο, τα οποία παρουσίασαν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τους γονείς και φίλους τους.
Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, τις δραστηριότητες των οποίων παρακολουθούν περίπου 500 παιδιά, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους. Επεσήμανε, ακόμη, ότι στα 11 ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ απασχολούνται δεκάδες επιστήμονες και βοηθητικό προσωπικό, νέοι κυρίως, οι οποίοι βρήκαν εργασιακή διέξοδο στη νέα αυτή δομή του Δήμου Καλαμάτας. Κάθε χρόνο έρχεται στην Καλαμάτα ποσόν πάνω από μισό εκατ. ευρώ για μισθοδοσία και έξοδα λειτουργίας, από το ΕΣΠΑ. Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο θεσμός των ΚΔΑΠ αποτελεί μεγάλη προσφορά, ιδίως προς τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Τέλος, συνεχάρη όλους τους συντελεστές των ΚΔΑΠ για το έργο τους, ευχήθηκε δε καλή πρόοδο στα παιδιά και καλό καλοκαίρι.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, όπου αναφέρονται τα παιδιά που συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί που προετοίμασαν τη γιορτή, μπορείτε να δείτε εδώ.
Σημειώνεται ότι τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας θα εξακολουθήσουν τη λειτουργία τους μέχρι την 31η Ιουλίου 2018. Από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, τα ΚΔΑΠ που στεγάζονται σε Δημοτικά Σχολεία θα λειτουργούν από 08.00 έως 14.00, ενώ το ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα συνεχίσει τη λειτουργία του από 13.00 έως 21.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages