Τα περισσότερα ύψη βροχής στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα περισσότερα ύψη βροχής στη Μεσσηνία

Τα περισσότερα ύψη βροχής στη Μεσσηνία

Share This
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης την Τρίτη (19/06/2018) καταγράφηκαν σε
Ζαγορά Πηλίου (65 χιλιοστά),
Πορταριά Πηλίου (12 χιλιοστά),
Δυτική Καλαμάτα (37 χιλιοστά),
Σκιάθο (28 χιλιοστά),
Αρφαρά Μεσσηνίας (23 χιλιοστά),
Βόλο (19 χιλιοστά), Βλάστη Εορδαίας και Δομοκό (18 χιλιοστά).
Η ατμοσφαιρική διαταραχή «Μίνωας» εγκαταλείπει πλέον τη χώρα αφήνοντας αξιόλογα ποσά βροχοπτώσεων που έλειπαν από πολλές περιοχές, αλλά προκάλεσε και προβλήματα με αρκετές καταστροφές κυρίως σε καλλιέργειες.
Από την περασμένη Παρασκευή (15/06) αναφέρθηκαν σε Αττική, Σποράδες και Κρήτη, πλημμύρες, πάνω από 20 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες,  ενώ δεν έλειψαν και οι χαλαζοπτώσεις.
Τις τελευταίες 5 ημέρες καταγράφηκαν  πάνω από 100.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις στην ΝΑ Ευρώπη.

** Νερό με τα «τουλούμια» στην Ανατολική Μεσαρά Κρήτης. Μέσα σε λίγη ώρα στο Μεσοχώριο της Δ.Ε. Αστερουσίων ο μετεωρολογικός σταθμός έχει καταγράψει σήμερα 58,4 χιλιοστά βροχής.
Συνολικά η κακοκαιρία έδωσε στην περιοχή του Μεσοχωρίου πάνω από 90 χιλιοστά βροχής. Τα 50 χιλιοστά έπεσαν σε λιγότερο από μία ώρα. Η περιοχή έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η έντονη βροχόπτωση συνοδευόταν από δυνατό αέρα και χαλάζι.Κλειστ’ο, για προληπτικούς λόγους έμεινε και το φαράγγι της Σαμαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages