ΣΑΡΩΣΕ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΑΡΩΣΕ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΣΑΡΩΣΕ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Share This
«Καλαματιανή καταιγίδα», όπως αυτές των ημερών, «έπληξε» τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Olympiad στο Ναύπλιο την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, οι Μεσσηνιακές ομάδες έδωσαν μαζικά το παρόν με 8 στις 10 συμμετοχές στη κατηγορία Δημοτικού και 8 στις 9 στην κατηγορία του Γυμνασίου να είναι από τη Μεσσηνία. (Σημειώνεται εδώ ότι οι ομάδες κατηγορίας Open Δημοτικών και Γυμνασίων, η ομάδες όλων των κατηγοριών του Λυκείου, καθώς και οι ομάδες WRO Football περνούν στην επόμενη φάση άνευ διαγωνισμού.)
Βροντερό παρόν έδωσαν δε ομάδες από τη μεσσηνιακή περιφέρεια, καθώς τόσο η ομάδα KalamataStorm 2 όσο και η ομάδα Kalamata Storm 3 που κέρδισαν τις θέσεις 2 και 3 της κατηγορίας RegularΓυμνασίων, προκρινόμενες απευθείας στον Πανελλήνιο Τελικό που θα γίνει στην Αθήνα σε δέκα ημέρες, αποτελούνταν από μαθητές του Γυμνασίου Αριστομένη και του Γυμνασίου Πεταλιδίουαντίστοιχα. Οι συγκεκριμένες ομάδες προπονήθηκαν στο Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (ΚΡΠΚ) και κατέβηκαν ντυμένες στα «μαύρα» χρώματα με τον κόκκινο κεραυνό του ΚΡΠΚ. Δύο άλλες ομάδες του ΚΡΠΚ και συγκεκριμένα οι ομάδες Kalamata Storm 4 και 9 αποτελούμενες μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου και του Μουσικού Γυμνασίου Καλαμάτας και μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ανδρούσας, του 1ου και του 2ου Γυμνασίου αντίστοιχα, κατέλαβαν τις θέσεις 4 και 5, που οδηγούν σε βαθμολογικό πίνακα κατάταξης με ομάδες από όλη την Ελλάδα που κατέλαβαν τις ίδιες θέσεις, ώστε από τον βαθμολογικό πίνακα να προκριθούν αυτές με την καλύτερη βαθμολογία.
Στην κατηγορία Regular του Δημοτικού και τις πρώτες τρεις θέσεις κατέλαβαν ομάδες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υποστηριζόμενες από το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, την 1η θέση απολαμβάνει το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ τη 2ηκαι την 3η, το 24ο και το 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages