Καθηγητής και Ακαδημαϊκός ανακηρύχθηκε Επίτιμος δημότης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καθηγητής και Ακαδημαϊκός ανακηρύχθηκε Επίτιμος δημότης

Καθηγητής και Ακαδημαϊκός ανακηρύχθηκε Επίτιμος δημότης

Share This
Ανήμερα την εορτή του Αγίου Πνεύματος και μετά τη Θεία Λειτουργία και την τέλεση Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, από τον τιμώντα την εορτή Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας τελετή ανακήρυξης του Επίτιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκού Απόστολου Γεωργιάδη, επιστήμονα με διεθνή ακτινοβολία, σε Επίτιμο Δημότη Καλαμάτας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Παναγιώτης Καρατζέας ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ανεκηρύχθη Επίτιμος Δημότης ο κ. Γεωργιάδης, «ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό σας και, επιπλέον, ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς σας προς την Επιστήμη του Δικαίου, διεθνώς και στην Ελλάδα, καθώς και προς την ιδιαίτερη πατρίδα σας, την Καλαμάτα», όπως ανεφέρθη προς τον τιμηθέντα. Η απόφαση επεδόθη στον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό σε πάπυρο. Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, προσφωνώντας τον κ. Γεωργιάδη στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε τα εξής: 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και η πόλη της Καλαμάτας αποδίδουν σήμερα την υπέρτατη τιμή προς τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κ. Απόστολο Γεωργιάδη, ο οποίος πρόβαλε την Καλαμάτα και την πατρίδα μας με τη μεγάλη προσφορά του στην επιστήμη του Δικαίου· και αυτή η προσφορά του έτυχε καθολικής αναγνώρισης από το νομικό κόσμο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Και ασφαλώς, η έκφραση τιμής από την πόλη που γεννήθηκε, δε θα μπορούσε να’ ναι άλλη ημέρα από τη σημερινή, εορτή του Αγίου Πνεύματος, που είναι ο οδηγός του πνεύματος όλων μας, αλλά και ο προστάτης, ο συμβοηθός και ο οδηγητής του νομικού μας κόσμου. Ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός κ. Απόστολος Γεωργιάδης αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα απόλυτης αφιέρωσης στην επιστήμη του Δικαίου για 65 ολόκληρα χρόνια: σπουδές στην Ελλάδα και σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας, πάντοτε με Άριστα στους τίτλους των σπουδών του, σπουδαίος Πανεπιστημιακός δάσκαλος και, επίσης, συγγραφέας πολλών νομικών συγγραμμάτων, μονογραφιών και μελετών, στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα.
 Ο ανύστακτος αγώνας του για την επιστήμη, το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τους φοιτητές που δίδαξε – και ήταν χιλιάδες – το σπουδαίο διδακτικό ταλέντο του και η βαθιά ανθρώπινη και φιλική συμπεριφορά του προς τους φοιτητές είχαν ως αντίδωρο την πανθομολογούμενη αγάπη προς το πρόσωπό του απ’ αυτούς και την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του. Ανάλογη ήταν η προσφορά του τιμώμενου σήμερα καθηγητή κ. Γεωργιάδη και στο κοινωνικό και πατριωτικό επίπεδο. Διαρκής ήταν και είναι η αγωνία του για την πορεία της πατρίδος μας, για τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου του νομικού μας πολιτισμού, για τη βελτίωση της κατάστασης στα Πανεπιστήμιά μας. Όπου κι όταν κλήθηκε – και δεν αναφέρομαι μόνο στη θητεία του ως Γενικός Διευθυντής Ανώτατης Εκπαίδευσης ή Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας – πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες και έδωσε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages