ΚΑΥΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΑΥΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ

ΚΑΥΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ

Share This
Δύο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα συμμετείχαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στο Εργατικό Κέντρο αυτή του Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ. Εξ αιτίας της απεργίας υπολειτουργούν έως απέχουν δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ
Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρει πως συμμετέχει «προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή των επιπρόσθετων πακέτων μέτρων που προβλέπονται για το 2019. Για όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται ήδη και πλήττουν όλους μας, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας μέσα από το ομόφωνο ψήφισμα της γενικής μας συνελεύσεως την 26/03/2018».
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία:
- Η έκδοση κοινού ψηφίσματος με τις όμορες ομοσπονδίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και επίδοσή του.
- Συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, σε συμπόρευση με άλλες κοινωνικές ομάδες.
Στην Αττική
Αν βρεθείτε αυτό 2ήμερο στην Αττική ή ζείτε στην Αθήνα θα πρέπει να γνωρίζεται πως στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη (30 και 31 Μαΐου). με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αττική θα κινούνται από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου. Επίσης, το τραμ θα κινείται μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:30 πμ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 19:30.
Ακόμη  δεν θα κυκλοφορήσει κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς και κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Τέλος, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Τα υπόλοιπα δρομολόγια του μετρό θα πραγματοποιούνται κανονικά.
Αύριο, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου. Το μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων που προκήρυξε το ΣΕΛΜΑ.
Τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ που αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου του Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου. Τις κινητοποιήσεις στα τρόλεϊ εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ που ζητά, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Εξάλλου, προβλήματα θα παρουσιασθούν σήμερα και στις αερομεταφορές, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00.

Απεργούν και οι καθηγητές
Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.
Συμμετοχή και των δημοσιογράφων
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Κατόπιν αυτού, την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν τοπικές και Αθηναϊκές εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages