ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Share This
Για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ορίζουμε το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα γίνουν στην έδρα του Νομού, ως εξής:
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ηςΜαρτίου 2018.
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης και 25ης Μαρτίου 2018.
ΦΩΤΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των ελλιμενισμένων και ναυλοχούντων στο λιμάνι πλοίων κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης και 25ης Μαρτίου 2018.
Παρασκευή 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Ώρα 09.00 ΟΜΙΛΙΕΣ και εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της εθνικής εορτής.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας, από μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από Οδηγούς και Προσκόπους, στα Μνημεία των Ηρώων και στις προτομές αυτών, ως εξής:  
Ώρα 11.00 στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου (Κεντρική Πλατεία)
Ώρα 11.00 στην Παραλία, στη μνήμη του Αφανούς Ναύτου.
Ώρα 12.00 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Οι φοιτητές, μαθητές, οδηγοί και  πρόσκοποι θα μεταβούν στα Ηρώα συντεταγμένοι, με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου. Μετά την κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων και θ’ ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 15.00 Έναρξη εκδηλώσεων για την Αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης στην Πλατεία 23ηςΜαρτίου.
Ώρα 15.40 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ για την Απελευθέρωση της Καλαμάτας. Τέλεση τρισάγιου, εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, κατάθεση στεφάνων, Αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης κ.λπ., σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκδοθεί με τη φροντίδα του Δήμου Καλαμάτας.


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Ώρα 07.00 ΕΩΘΙΝΟ και παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική του Δήμου στους δρόμους της πόλης. Την ίδια ώρα θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης.
Ώρα 10.30 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον I. Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Μετά τη Δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Σόλαρη, Δ/ντή Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Προσέλευση προσκεκλημένων στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι 10.25.
Εν συνεχεία, μετάβαση αρχών και κοινού στην πλατεία 23ης Μαρτίου για την ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στα Μνημεία των Ηρώων από τους κ.κ.: α) Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, β) Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, γ) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, δ) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, ε) Δήμαρχο Καλαμάτας, στ) Εκπρόσωπο Ένωσης Απόστρατων Στρατού Ξηράς Ν. Μεσσηνίας, ζ) Εκπρόσωπο Ένωσης Απόστρατων Αεροπορίας, Ν. Μεσσηνίας, η) Εκπρόσωπο όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Μετάβαση σε πομπή Αρχών, Εκπροσώπων Οργανώσεων και Κοινού στο χώρο της παρέλασης επί της Κεντρικής Πλατείας.
Ώρα 11.00: ΠΑΡΕΛΑΣΗ προ των επισήμων με την εξής σειρά:
Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, Αντιπροσωπείες Μαθητών και Μαθητριών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Πολιτιστικό Χορευτικό Σωματείο Μεσσηνίας «Εν Χορώ», Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο  ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΑΜΦEΙΕΙΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Η Αγία Τριάδα» Τμήμα «ΑΡΓΩ», Σύλλογος «Οι Φίλοι της Παράδοσης»,  Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέδουσας, Λαογραφικός Σύλλογος «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ», Τομέας Λαογραφίας και Τομέας Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας, Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Ελληνίδων Οδηγών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Πεζικού & Αεροπορίας.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ:  Πεζόδρομος Αριστομένους έως τη συμβολή τής οδού Αριστομένους με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου.
ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ: Ο καθοριζόμενος επί της Κεντρικής Πλατείας.
Ώρα 18.42 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ με τη συμμετοχή Στρατιωτικού Αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages