Σεπτέμβριος 2019 με εκλογές και με… σύνθετη αναλογική - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σεπτέμβριος 2019 με εκλογές και με… σύνθετη αναλογική

Σεπτέμβριος 2019 με εκλογές και με… σύνθετη αναλογική

Share This
Σε μεταγενέστερο χρόνο φαίνεται ότι μετακινούνται οι αλλαγές στον Καλλικράτη με αιχμή το νέο εκλογικό νόμο όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα κατά την 2,5 ωρών συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ο υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο και του μορατόριουμ που έχει ξεκινήσει εδώ μερικούς μήνες με την ΚΕΔΕ και τον Γ. Πατούλη, άφησε να εννοηθεί ότι: -Η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη μαζί με τον εκλογικό νόμο θα μετακινηθούν, χωρίς να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. 
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών είχε μιλήσει για τους πρώτους μήνες του 2018 αλλά φαίνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει για αργότερα. Λίγο η πολύ κανείς δεν γνωρίζει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο σε μεγάλο βαθμό, πολλά θα εξαρτηθούν από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και την προσπάθεια του Μαξίμου να προσεγγίσει αιρετούς και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πάντως σε ανακοίνωσή του το υΠΕΣ τονίζει ότι οι αλλαγές στον Καλλικράτη θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
 -Ειδικά για την απλή αναλογική, που υπάρχουν και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις των αιρετών, ο κ. Σκουρλέτης, αφού σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, άφησε να εννοηθεί ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα δώσει έμφαση στην κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μιλάμε για απλή και άδολη αναλογική αλλά για… σύνθετη. Πάντως, ο υΠΕΣ ξεκαθάρισε σε δημάρχους που του ζήτησαν να παραμείνει ως έχει το εκλογικό σύστημα, ότι θα αλλάξει προς το αναλογικότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages