Την σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας ζητάει ο Θ. Μπρεδήμα - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Την σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας ζητάει ο Θ.  Μπρεδήμα

Την σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας ζητάει ο Θ. Μπρεδήμα

Share This
Την σύνταξη σχετικής μελέτης για αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου του 2016 ζήτησε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης της «Αλλαγής για το Δήμο Καλαμάτας» Θόδωρος Μπρεδήμας διότι όπως σημείωσε οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εν όψει του επερχόμενου χειμώνα. «Οι πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας, και των δημοτικών διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών εμπαίζονται εδώ και ένα χρόνο από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες τόσον του ΥΠΕΧΩΔΕ όσον και των άλλων συναρμοδίων υπουργείων,» σημείωσε ο κ. Μπρεδήμας σε ερώτησή του προ ημερησίας διάταξης, προς τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Εν συνεχεία, αφού απότισε φόρο τιμής στη μνήμη των τριών νεκρών από τις πλημμύρες της 7 Σεπτέμβρη, αναφέρθηκε στην «παρέλαση» και τις υποσχέσεις του κυβερνητικού κλιμακίου αλλά και στις διαμαρτυρίες των κατοίκων Καλαμάτας περιοχής του ρέματος των Αγ. Αναργύρων, της οδού Β. Δράκου και άλλων δρόμων της Καλαμάτας, οι οποίοι, με αναφορές τους στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Δήμο Καλαμάτας ζητούσαν τη σύνταξη μελέτης, αλλά και πάλι η υπόθεση αυτή παραπέμφθηκε στις καλένδες και είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Πριν από ένα και πλέον χρόνο, στις 7 Σεπτέμβρη του 2016, από τις μεγάλες πλημμύρες προκλήθηκαν εξ ίσου μεγάλες καταστροφές και στο Δήμο της Καλαμάτας και στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Ήρθε τότε ένα κυβερνητικό κλιμάκιο από τους αρμόδιους υπουργούς και έταξε λαγούς με πετραχήλια. Φύγανε τους χάσαμε. Έκτοτε ούτε οι λαγοί μείνανε ούτε και τα πετραχήλια. Τώρα λοιπόν έγινε μία σύσκεψη, πριν από λίγες μέρες, και ο κ. Δήμαρχος εδώ και αρκετό καιρό μας έχει συνηθίσει σε αυτήν την ετερόκλητη συμμαχία με την κυβέρνηση να τους καλύπτει και στο θέμα των αποζημιώσεων και των έργων, κλπ. Οι κάτοικοι όλων των περιοχών εκεί ρωτάνε: «Τι επιτέλους γίνεται;». Τα βρήκανε η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή να την εκπροσωπεί για να κάνει τις ανακοινώσεις;
Εδώ όμως επί της ουσίας, ούτε τα έργα γίνανε και οι κάτοικοι ιδιαίτερα της Καλαμάτας και των περιοχών των Αγίων Αναργύρων έντονα διαμαρτύρονται. Προτείνω να τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των τριών ανθρώπων οι οποίοι χάθηκαν τότε και οι οποίοι, ασφαλώς πιστεύω, δεν ανήκουν σε άλλη κατηγορία παρά είναι άνθρωποι και συνάνθρωποί μας και πρέπει, έστω και με αυτή τη συμβολική ενέργεια, να δείξει ο Δήμος ότι συμπαρίσταται στις οικογένειές τους και στο δράμα των ανθρώπων αυτών.» Εν όψει όλων αυτών ο Θ. Μπρεδήμας ζήτησε την άμεση σύνταξη της σχετικής μελέτης, διότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages