Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι μαζικές προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι μαζικές προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι μαζικές προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ

Share This
Με μαζικές προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ ετοιμάζονται να αντιδράσουν χιλιάδες φορολογούμενοι λίγο πριν από την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου.
Χιλιάδες φορολογούμενοι σχεδιάζουν να καταθέσουν προσφυγή αμφισβητώντας τα ποσά του φόρου που τους καταλογίστηκαν, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική αξία των ακινήτων τους.
Δικηγορικά γραφεία αλλά και φοροτεχνικοί παίρνουν θέση και συμβουλεύουν τους φορολογουμένους να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ «με επιφύλαξη» και να διεκδικήσουν την επιστροφή του.
Οι δικηγόροι καλούν τους φορολογουμένους που έχουν ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν αναπροσαρμοστεί τα τελευταία δυο χρόνια ή αναπροσαρμόστηκαν λανθασμένα να καταθέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στην Εφορία τους ενδικοφανείς προσφυγές.
Σε κάθε περίπτωση ο ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα αλλάξει το 2018 και για πολλούς ιδιοκτήτες θα γίνει ακριβότερος. Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να φέρνει στα δημόσια ταμεία έσοδα τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ, όποια μείωση γίνει το 2018 στις αντικειμενικές αξίες στις περιοχές όπου σήμερα οι αποκλίσεις με τις εμπορικές τιμές φθάνουν ακόμη και το 70% θα πρέπει να καλυφθεί.
Η δημοσιονομική τρύπα που θα ανοίξει με την εφαρμογή των νέων τιμών θα κλείσει με αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του φόρου ή και μείωση του αφορολόγητου ορίου στον συμπληρωματικό φόρο που σήμερα ανέρχεται στα 200.000 ευρώ.
Έτσι, είναι πολύ πιθανόν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα δουν να μειώνονται οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων τους, να μείνουν άναυδοι όταν θα πάρουν τον νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ, που θα έρθει τον Μάρτιο. Τότε θα διαπιστώσουν ότι όχι μόνο δεν θα πληρώσουν λιγότερο φόρο λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, αλλά θα κληθούν να καταβάλουν μεγαλύτερα ποσά για την ακίνητη περιουσία τους ή στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο με αυτόν που πληρώνουν και φέτος.


CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages