Αγέλες αγριογούρουνων ρημάζουν την Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αγέλες αγριογούρουνων ρημάζουν την Μεσσηνία

Αγέλες αγριογούρουνων ρημάζουν την Μεσσηνία

Share This
Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκαλούν σε όλα τα χωριά της Μεσσηνίας, αγέλες αγριογούρουνων που έχουν κατακλύσει τον νομό, φτάνοντας ακόμα και στα όρια της Καλαμάτας σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Ειδικά τα χωριά της Δυτικής Μάνης που δέχονται τα πρώτα «κύματα» της καθόδου των ζώων από τον Ταΰγετο έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που πλέον ζητούν να επιτραπεί το κυνήγι τους.
Του Μαρίνου Γκασιάμη
Τα ζώα αναζητώντας τροφή, καθώς οι πυρκαγιές του 2007 τα έδιωξαν από τα μέρη που ζούσαν συνήθως, μπαίνουν ακόμα και μέσα σε αυλές σπιτιών ειδικά στα ορεινά χωριά του νομού. Ο δήμαρχος της Δυτικής Μάνης Ιωάννης Μαραμπέας που μίλησε στο newsbeast δήλωσε σχετικά.
«Έχει γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση ειδικά για τον ορεινό όγκο κυρίως. Έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους σε μεγάλο βαθμό. Πολλαπλασιάζονται εύκολα αυτά. Προκαλούν ζημιές και δημιουργούν προβλήματα και στις καλλιέργειες. Στα ορεινά χωριά μπαίνουν και στις αυλές ακόμα μέσα. Κάνουν ζημιές και στις υποδομές όπως τα καλντερίμια. Σκάβουν τα μονοπάτια και το οδικό δίκτυο. Θέλει και προσοχή στην κυκλοφορία ειδικά όσοι κυκλοφορούν με αυτοκίνητα το βράδυ. Εκτίμηση για τις ζημιές δεν μπορεί να γίνει. Στα ορεινά χωριά εμείς έχουμε ελιές σε πεζούλες τις οποίες καταστρέφουν γιατί ψάχνουν να βρουν τις ρίζες και βολβούς για να φάνε. Αυτά είναι θέματα που αφορούν το δασαρχείο Καλαμάτας και το υπουργείο και το ξέρουν το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο στην περιοχή τη δική μας είναι στους άλλους δήμους της Μεσσηνίας.
Υπάρχει μία έξαρση. Κάτι πρέπει να γίνει. Είχαμε ζητήσει παλαιότερα να επιτραπεί το κυνήγι αυτών γιατί μόνο αυτός ο τρόπος υπάρχει. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά. Εφόσον υπάρχει πρόβλημα και το γνωρίζουν.
Είναι χρόνια τώρα αυτή η κατάσταση. Μετά τις φωτιές του 2007 πλημμύρισαν τον Ταΰγετο. Εδώ γίνεται χαμός. Έφυγαν από την Μεγαλόπολη και πέρασαν στην περιοχή του Ταΰγέτου και πολλαπλασιάζονται με ταχύς ρυθμούς με αποτέλεσμα να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση τώρα. Όσο πιο σύντομα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τόσο λιγότερες θα είναι οι ζημιές που θα προκαλέσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages