ΠΛΟΥΣΙΟΣ 'ΜΠΑΞΕΣ' ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΛΟΥΣΙΟΣ 'ΜΠΑΞΕΣ' ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΛΟΥΣΙΟΣ 'ΜΠΑΞΕΣ' ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Share This
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές (15.9.2017) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 55, 20 και 18 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -43- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 50 έως 150 εκατοστά περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Προχθές (15.9.2017) το πρωί, στο χώρο της φυτείας προσήλθαν ο 55χρονος και ο 18χρονος, προκειμένου να την φροντίσουν και συνελήφθησαν, ενώ σε κοντινή απόσταση από τον χώρο της φυτείας, τους ανέμενε ο 20χρονος, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός που βρέθηκε στο χώρο της φυτείας.
Επιπλέον κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -8,3- γραμμαρίων, ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας -14- εκατοστών και ένας (1) σουγιάς με μήκος λάμας -10- εκατοστών, τα οποία κατείχε ο 55χρονος.
  • Δύο (2) σουγιάδες με μήκος λάμας -10- εκατοστών, -38- φυσίγγια και ένα (1) κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε ο 18χρονος.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages