ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - "Μαθαίνω τα δικαιώματά μου" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - "Μαθαίνω τα δικαιώματά μου"

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - "Μαθαίνω τα δικαιώματά μου"

Share This
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργανώνει Καλοκαιρινό Δημιουργικό Πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού) με στόχο να τα βοηθήσει ώστε, με δημιουργικό τρόπο, να κατανοήσουν ότι είναι κάτοχοι δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και να μάθουν ποια είναι τα δικαιώματα αυτά.
Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσα από ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, φαντασία, ζωγραφική, χειροτεχνίες, παιχνίδια ρόλων, διήγηση και δημιουργία ιστοριών καθώς και δημιουργία κολάζ, θα μπορέσουν να μάθουν τα άρθρα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις αρχές και τις κατηγορίες των Δικαιωμάτων. Θα καταλάβουν, επιπλέον, τις διαφορετικές έννοιες «δικαίωμα»-«επιθυμία»-«υποχρέωση» και θα κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση των δικαιωμάτων και τη σημασία της εφαρμογής τους. Επίσης, τα παιδιά θα ενημερωθούν για οργανισμούς και πρόσωπα που υπερασπίζονται τα Δικαιώματα. Τέλος, θα προσπαθήσουν να συμμετέχουν σε υποθετικές καταστάσεις παραβιάσεων των δικαιωμάτων, με στόχο την εφαρμογή πρακτικών/δράσεων για την υπεράσπιση και εφαρμογή τους. 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 27 Ιουλίου 2017, κάθε εβδομάδα. Μέγιστος αριθμός παιδιών είναι τα 30, όπου θα χωριστούν σε 3 τμήματα (10 ανά τμήμα), με δύο συναντήσεις την εβδομάδα για το κάθε τμήμα, ως εξής:
·         A’  Τμήμα: Ημέρες Δευτέρα & Τετάρτη και ώρα 10:00 έως 11:30.
·         Β΄ Τμήμα: Ημέρες Τρίτη & Πέμπτη και ώρα 9:00 έως 10:30.
·         Γ΄ Τμήμα: Ημέρες Τρίτη & Πέμπτη και ώρα 11:00  έως 12:30.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Την επιμέλεια έχει η παιδαγωγός κ. Κυριακή Γκότση.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα χρειάζεται προεγγραφή έως 29 Ιουνίου, στο τηλέφωνο: 6979181246, κ. Κυριακή Γκότση και 2721096818 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα ίδια τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages