Πολεοδομικό νομοσχέδιο βαριοπούλα.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πολεοδομικό νομοσχέδιο βαριοπούλα..

Πολεοδομικό νομοσχέδιο βαριοπούλα..

Share This
Νέα βάρη φέρνει σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων το πολεοδομικό νομοσχέδιο, το οποίο επιπλέον απειλεί να τινάξει στον αέρα τις μισθώσεις ακινήτων. Το σχετικό νομοσχέδιο που έχει στείλει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος στην ΚΕΝΕ για επεξεργασία καθιερώνει ένα νέο σύστημα ελέγχων που ισοδυναμεί με μόνιμο σαφάρι σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται αναδρομικά τα πρόστιμα και οι ποινές για κατασκευή αυθαιρέτων μετά την 28η Ιουλίου 2011, σε ύψη και ποσά δημευτικού κυριολεκτικά χαρακτήρα. Δηλαδή οι πολίτες που έχουν υποπέσει σε κάποια αυθαιρεσία, με την διάταξη αυτή κινδυνεύουν κυριολεκτικά να χάσουν το σπίτι τους.
Η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, σημειώνει μεταξύ άλλων, τα σημεία που πλήττουν την ακίνητη ιδιοκτησία: Ταυτότητα κτιρίου Με το άρθρο 52 του σν, οι διατάξεις περί της ελληνικής «πατέντας» που ονομάζεται «ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων» προβλέπουν όχι μόνον την αρχική επιθεώρηση και καταγραφή όλων των οικοδομών της χώρας, αλλά και τον εν συνεχεία υποχρεωτικό επανέλεγχο όλων των κτιρίων της χώρας ανά πενταετία.
Η ΠΟΜΙΔΑ υπενθυμίζει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ήδη υποβληθεί ή υποβάλλονται στη διαδικασία της δήλωσης – καταχώρησης των ακινήτων τους, σε πολλές και διάφορες κρατικές υπηρεσίες και βάσεις δεδομένων, με πληρωμή των αντίστοιχων τελών ή αμοιβών: Στα Υποθηκοφυλακεία της χώρας όπου διαθέτουν τόμο & αριθμό μεταγραφής Στο Εθνικό Κτηματολόγιο, όπου έχουν λάβει ΚΑΕΚ Στο ηλεκτρονικό Ε9 του ΥΠΟΙΚ, όπου έχουν λάβει ΑΤΑΚ Στους οικείους Δήμους για την καταβολή ΤΑΠ και δημοτικών τελών Στις πολεοδομικές υπηρεσίες όπου έχουν λάβει αριθμό οικοδομικής αδείας Στη βάση δεδομένων ΤΕΕ για τη δήλωση αλλαγής χρήσης, τακτοποίησης κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages