30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ

30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ

Share This
Υπέρ της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων και της ΣΔΙΤ δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ της Δευτέρας. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι δεν θέλει να ξαναζήσει η πόλη του τις άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος, όπως και καμία άλλη περιοχή της Πελοποννήσου, και επεσήμανε ότι χρειάζεται στρατηγική.
 Αναλυτικά είπε: Δεν επιθυμώ να αντιπαρατεθώ με κανέναν, θα εκφράσω συγκεκριμένες απόψεις για τις οποίες απολογούμαι στους δημότες μου και ένα πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης.
Το ερώτημα είναι ένα και βασανιστικό: τι θα γίνει αν αύριο είμαστε πάλι χωρίς στρατηγική διαχείρισης των απορριμμάτων και αν η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα οι μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα οι τουριστικές γεμίσουν από σκουπίδια. Εγώ έχω αυτή την εμπειρία κι απέναντι στους πολίτες να υπάρχει μόνο ο δήμαρχος. Πόσο θα είμαστε γεμάτοι από χωματερές που αυξάνονται και να είναι γεμάτα τα ποτάμια από σκουπίδια, μέχρι πότε; 30 χρόνια βασανιζόμαστε και πόσα χρειαζόμαστε ακόμα για να συνεννοηθούμε. Τι είναι χειρότερο, αν πληρώσαμε 50 ή 60 ευρώ ή αν πληρώσουμε κάτι παραπάνω ή αν η πόλη μας γεμίσει από σκουπίδια; Όταν η Καλαμάτα είχε γεμίσει από σκουπίδια ο καλύτερος ήχος για μένα ήταν του απορριμματοφόρου. Λυπάμαι για την στάση της αντιπολίτευσης από το 2013 και μετά αλλά και για την αντιφατική θέση της κυβέρνησης. Έχω ακούσει πολλούς υπουργούς διάφορων κυβερνήσεων όπου πάντα έμπαινε μπροστά το ψηφοθηρικό ζήτημα και έμενε ο δήμαρχος μόνος του για να τα βγάλει πέρα. Υπάρχουν εδώ δήμαρχοι που αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρές τις περιοχές τους δίνοντας ολόκληρο το εισόδημα που έχουν. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αργά το καταλάβαμε αυτό που συνέβη. Από το 2012 είχε ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Είχαμε προβάλει ενστάσεις σε κάποια σημεία της ΣΔΙΤ . Εμείς κάνουμε διαχείριση απορριμμάτων, ο μεγαλύτερος δήμος απαιτεί διαχείριση χωρίς καμία βοήθεια ούτε από την περιφέρεια ούτε από την κυβέρνηση. Όταν η κυβέρνηση μοίρασε χρήματα ο δήμος Καλαμάτας εξαιρέθηκε κι αυτοί που πήραν τα μεγάλα ποσά θέλω να δούμε πόσο προώθησαν την τοπική διαχείριση. Για μένα η λύση είναι μία: κεντρική διαχείριση και ΣΔΙΤ. Όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, όλα τα άλλα θα είναι πιο εύκολα. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την ΣΔΙΤ πιστεύω όμως ότι το χειρότερο είναι να μην έχουμε στρατηγική. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι γκρεμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages