Ο Αλέξης Χαρίτσης για διαπραγμάτευση, ΕΣΠΑ και θέματα της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Αλέξης Χαρίτσης για διαπραγμάτευση, ΕΣΠΑ και θέματα της Μεσσηνίας

Ο Αλέξης Χαρίτσης για διαπραγμάτευση, ΕΣΠΑ και θέματα της Μεσσηνίας

Share This
ΕΠΕΙΔΗ Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε στον καλό συνάδελφο ότι δεν ήρθαν να πουλήσουν..χάντρες...στους ιθαγενεις, να του αφιερώσουμε ως kalamatanews το αγαπημένο μας τραγουδάκι..."Οι κόκκινες (συριζαίες), οι πράσινες, οι θαλασσιές σου χάντρες....που μας αρέσει πολύ....
Με την αξιολόγηση να παραμένει το μεγάλο αγκάθι, τα δικά του μηνύματα έστειλε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι το ελληνικό ζήτημα είναι μέρος του Ευρωπαϊκού προβλήματος, με τις επόμενες ημέρες να είναι κρίσιμες και με φόντο τη Σύνοδο της Ρώμης.
Οι προσπάθειες μάλιστα της κυβέρνησης - σύμφωνα με τον Υπουργό - είναι κρίσιμες και σε επίπεδο Ευρώπης, με τις αποφάσεις πλέον να είναι εκείνες που πρέπει να αποτυπώσουν τις καλές προθέσεις των εταίρων μας. Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ένα σχέδιο συμφωνίας που περιλαμβάνει αντίμετρα για την ανάταξη της Ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο μέτρα λιτότητας. Σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Η διαπραγμάτευση που γίνεται έχει ως στόχο μία συμφωνία που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός, εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά της συμφωνίας που ήδη συζητείται. "Χρειαζόμαστε μία συνολική λύση, που θα κόβει τον γόρδιο δεσμό της λιτότητας" σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός σε ότι αφορά τα αντίμετρα είπε ότι το ένα αφορά τη μείωση φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με κοινωνικές παροχές και το δεύτερο, μέρος της εξοικονόμησης να κατευθυνθεί σε αναπτυξιακές δράσεις και στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Στα θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι οι δείκτες είναι θετικοί. Ο αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία έχει αποτυπωθεί κυρίως σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, ενισχύοντας την οικονομία στο μέτρο του δυνατού. "
Πρέπει οι πόροι να πιάνουν τόπο" υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, συμπληρώνοντας ότι η κατεύθυνση είναι τα χρήματα που δίδονται να έχουν αντανάκλαση στην πραγματική οικονομία. Ιδιαίτερη και η αναφορά του κ. Χαρίτση στον Αναπτυξιακό Νόμο και στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς και στο νέο πρόγραμμα "Ερευνώ, καινοτομώ, δημιουργώ" που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. Τέλος ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και σε μία σειρά ακόμα ζητήματα αλλά και στα θέματα της Μεσσηνίας. Εστίασε στα μεγάλα οδικά έργα, ενώ μίλησε και για το ενδομεσσηνιακό δίκτυο, αφήνοντας αιχμές για τα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. "Να μην προσπαθούμε να πουλήσουμε χάντρες στους ιθαγενείς" τόνισε με έμφαση ο κ. Χαρίτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages