ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΣΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΣΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΣΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ

Share This
Kριτική στη δημοτική αρχή της Μεσσήνης ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος, με αφορμή τον απολογισμό Τσώνη. Αναλυτικά στη ανακοίνωση της Δημοτικής Ένωσης Μεσσήνης αναφέρονται τα εξής:
"Πρόσφατα, στις 18 Ιανουαρίου, ο κ. Τσώνης ως επικεφαλής της δημοτικής  αρχής του Δήμου, έκανε τον απολογισμό των δύο χρόνων της δημαρχοντίας του.
Έναν απολογισμό στην ουσία απολογία προς τους δημότες και αυτό για να καλύψει την αδράνεια και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στα σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο πολίτης. Έναν απολογισμό που κατέληξετελικά σε νέαυποσχεσιολογία καιπολλά θα για τη διετία που έρχεται.
Υποστήριξε δε ότι πρώτη φορά δημοτική αρχή στη Μεσσήνη απολογείται δημόσια, μπροστά στους πολίτες. Μάλλον απουσίαζε ή ξεχνά, ότι αυτό έχει ξαναγίνει στη Μεσσήνη τον Απρίλιο του 2012, από τη δική μας παράταξη. Ίσως να φοβάται τη σύγκριση με το δικό μας απολογισμό, γιατί εμείς είχαμε έργα, μελέτες, προτάσεις και δυναμική που αυτός δεν έχει.
Διοικητικά θέματα
Αναφέρθηκε σε διοικητικά θέματα και στην τροποποίηση του εσωτερικού οργανισμού του Δήμου αλλά δεν μας είπε τους πραγματικούς λόγους των αλλαγών αυτών. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις του δημάρχου η εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά η ρουσφετολογική ικανοποίηση προεκλογικών του δεσμεύσεων, μέσω διορισμών και μετακινήσεων προσωπικού.
ΦιλοσοφικόΚέντρο - Ειρηνοδικείο
Όσον αφορά την αύξηση της δημοτικής περιουσίας με την ανάκτηση του Φιλοσοφικού Κέντρου και την αγορά του Ειρηνοδικείου θυμίζουμε στον κ. Τσώνη ότι για το μεν Φιλοσοφικό παλέψαμε νομικάκαι κερδίσαμε την επιστροφή του ακίνητου στο δήμο, για δε το Ειρηνοδικείο από τις 27/11/2014 λάβαμε την απόφαση για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ,κατοχυρωθήκαμε ως μοναδικοί μειοδότες και ολοκληρώσαμε τη διαδικασία του διαγωνισμού εντός της θητείας μας, με τίμημα αγοράς το ποσό της έναρξης της πλειοδοτικής διαδικασίας.
Σχετικά με το φιλοσοφικόείχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
 α)την έκδοση δικαστικής απόφασης για την επιστροφή του ακινήτου από το Πανεπιστήμιο στο Δήμο  &
β) εξαιτίας της καλής σχέσης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της τότε δημοτικής αρχής και των Πρυτανικών αρχών, δεν κατατέθηκε τελικά από το Πανεπιστήμιο έφεση επί της απόφασης επιστροφής του ακινήτου.
Το μόνο που έκανε η παρούσα δημοτική αρχή ήταν λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, Ιανουάριο του 2015, να παραλάβει τα κλειδιά του Φιλοσοφικού Κέντρου. Έκτοτε με χαρακτηριστικά αργούς ρυθμούς η δημοτική αρχή αξιοποιεί το ποσό του κληροδοτήματος  Γεωργιάδη, άνω των 900 χιλ. ευρώ, για την αναμόρφωση του κτιρίου σε πνευματικό κέντρο του Δήμου Μεσσήνης.
Για το κτίριο του Ειρηνοδικείου, παρόλο που οι διαδικασίες απόκτησης είχαν κλειδώσει από το Δεκέμβριο του 2015, η νέα δημοτική αρχή δύο χρόνια αργότερα δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για την αξιοποίησή του αλλά και για την μετεγκατάσταση στο δικό της σπίτι της Φιλαρμονικής.
Καθημερινότητα
Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και η διασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής για τον πολίτη, είναι ένας συνεχής αγώνας για κάθε δημοτική αρχή, με την παρούσα αρχή να έχει λύσει όλα τα προβλήματα στα λόγια και στις διαρκείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, στην ουσία όμως έχει υποβαθμίσειτην καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, την ποιότητα του νερού ύδρευσης και την συντήρηση των βασικών υποδομών.
Δεν θέλουμε να αναφερθούμε με λεπτομέρειες για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες τοπικές κοινότητες του δήμου, αλλά θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά μόνο τη δημοτική κοινότητα Μεσσήνης, δηλαδή την πόλη της Μεσσήνης. Ο κ. Τσώνης έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, υποσχόμενος συνεχώς έργα και δράσεις  για την Μεσσήνη. Η απάντηση καταπέλτης δυστυχώς ήρθε για τον δήμαρχοαπό το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Μεσσήνης, όπου έχει την πλειοψηφία, με ομόφωνη απόφαση – καταγγελία για αδράνεια της δημοτικής αρχής σε όλα τα θέματα της πόλης. Σύμφωνα με την απόφαση δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η κατάληψη πεζοδρομίων, η αυξημένη επιθετικότητα των ρομά στους πολίτες, οι επικίνδυνες αγέλες των αδέσποτων στην πλατεία. Αφού λοιπόν αυτά συμβαίνουν στην πόλη της Μεσσήνης, για την οποία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως ο κ. Τσώνης,μπορεί να φανταστείκάνεις τι συμβαίνει στα χωριά του δήμου και σε όλες τις τοπικέςκοινότητες. Η κατάσταση είναι τραγική.
Αγροτική οδοποιία
Όσον αφορά το μεγάλο ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας και των ζημιών που έγιναν εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το έργο αποκατάστασης που έχει γίνει στα χωριά του δήμου μας πιστεύουμε ότι δεν ανταποκρίνεται στις χρηματοδοτήσεις που έχει καταναλώσειο Δήμος για το σκοπόαυτό. Συγκεκριμένα εκτός των 250 χιλ. ευρώ που πήρε ως έκτακτη χρηματοδότηση αξιοποίησε ο δήμος και 450 περίπου χιλ. ευρώ από ποσά ενταγμένωνέργων στο τεχνικόπρόγραμμα. Το συνολικό ποσό των 700 χιλ. ευρώ θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο ποσό σε σχέση με το έργο που έχειυλοποιηθεί. Για το λόγο αυτό κατ΄επανάληψη έχουμε ζητήσει πλήρη ενημέρωση για απολογισμό όλων των αναθέσεων αγροτικής οδοποιίας ανά τοπική κοινότητα, ανά μισθωμένο μηχάνημα και ανά ημερομίσθιο.
Αντί αυτών ο κ. Τσώνης αναφέρεται συχνά στα δικά του μηχανήματα αλλά και τα μηχανήματα του Μορέα που χρησιμοποιήθηκαν και δούλεψαν δωρεάν για το δήμο. Όλα αυτά τα στοιχεία,τα ημερομίσθια των εργολάβων, του μορέα και των μηχανημάτων τουδήμαρχου, πρέπει να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο αναλυτικά, να διασταυρωθούν με τους προέδρους για να μπορεί το σώμα να αποδεχθεί και τη δωρεάν συνεισφορά των μηχανημάτων του δημάρχου και του Μορέα.
Ξέχασε ακόμα να μας πει στον απολογισμό του για τις πέτρες που θα γίνονταν χρυσάφι και θα έλυναν τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Μεσσήνης. Οι συνδημότες μας που τον εμπιστευτήκαν ακόμα περιμένουν.
Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας είναι πολλά και αφορούν μόνο προβλήματα που παραμένουν άλυτα.
Μελέτες έργα
Στον απολογισμό του ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε σε ώριμες μελέτες που διαθέτει για σειρά έργων και αξιοποίησή τους από το νέο ΕΣΠΑ. Με δεδομένο ότι του αφήσαμε μεγάλη παρακαταθήκη προφανώς αναφέρεται σε μελέτες της δικής μας δημοτικής αρχής, οι οποίες εκπονήθηκαν ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ένταξής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα.κ.Δήμαρχεγνωρίζετεκαλάτα υλοποιούμενα μεγάλαέργα είναι όλα δρομολογημένα από τη δική μας δημοτικήαρχή που δυστυχώς εσείςδυσκολεύστε να τα τελειώσετεαποφασίζονταςσυνεχώς για παρατάσειςχρονοδιαγραμμάτων. Όσον αφορά την διετία που έρχεται όποιο μεγάλοέργοκάνετε πάλι σε δικές μας μελέτες θα στηριχθείτε.
Αξίζει να προσθέσουμε ότι ως δημοτικήαρχήαφήσαμε ένα εύρωστοταμείο, περίπου 4,5 εκ ευρώ και αυτό το τονίζουμεδιότι κατά τον απολογισμόσαςεπικαλεστήκατεπολλές φορές την οικονομικήκρίση.
Υστερόγραφο
Αν θέλει κάποιος να αξιολογήσει τη σημερινή δημοτική αρχή Μεσσήνης, ας δει πως αντιμετωπίζει θέματα επικαιρότητας, όπως το πολύ μεγάλο θέμα των δασικών χαρτών. Ενώ οι υπόλοιποι δήμοι του Νομού έχουν κάνει ημερίδες ενημέρωσης και έχουν λάβει αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και ενώ από 16 Ιανουαρίου του έχουμε ζητήσει ως παράταξη να γίνει κάτι ανάλογο για τη Μεσσήνη,που αντιμετωπίζειμεγάλοπρόβλημακαι είχε δεσμευτεί ότι θα το κάνει άμεσα, προτίμησε να συζητήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της προσεχής Δευτέρας μαζί με 16 άλλα θέματα.Υπόψη ότι οι προθεσμίεςυποβολήςαντιρρήσεων έχουν ήδηξεκινήσει,λήγουν 23 Μαρτίου και ο κόσμος είναι ανάστατος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages