Πρόταση κατέθεσε ο Θ. Μπρεδήμας για τους δασικούς χάρτες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρόταση κατέθεσε ο Θ. Μπρεδήμας για τους δασικούς χάρτες

Πρόταση κατέθεσε ο Θ. Μπρεδήμας για τους δασικούς χάρτες

Share This
Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το θέμα των δασικών χαρτών κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» Θεόδωρος Μπρεδήμας. Συγκεκριμένα ο κ. Μπερδήμας στην πρότασή του μεταξύ άλλων ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να «παγώσει» ή να ανασταλεί για έναν χρόνο η ισχύς του Νόμου που προβλέπουν την διαδικασία ανάρτησης των Δασικών Χαρτών. Ακολουθεί η πλήρης πρόταση: ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Το Δημοτικό Συμβούλιο, ενόψει των γενικευμένων αντιδράσεων των συμπολιτών μας κατά της εσπευσμένης ανάρτησης των Δασικών Χαρτών από τα αρμόδια Υπουργεία, αποφασίζει:
1) Να «παγώσει» ή να ανασταλεί για έναν χρόνο η ισχύς του άρθρου 15 του Νόμου 3889/2010, όπως αυτός αντικαταστάθηκε από τις σχετικές διατάξεις του Νόμου 4389/16, που προβλέπουν την διαδικασία ανάρτησης των Δασικών Χαρτών.
2) Να τροποποιηθεί ο προαναφερθείς Νόμος 4389/16 και η προθεσμία των ενστάσεων για μεν τους κατοικούντες στη χώρα να επεκταθεί σε 4 μήνες, για τους διαμένοντες στο εξωτερικό σε 8 μήνες υπό την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει τις πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό, σύμφωνα και με την εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για τους διαμένοντες εις το εξωτερικό.
3) Είναι αναγκαίο να στελεχωθούν τα κατά τόπους Δασαρχεία με επιπλέον υπαλλήλους και ιδιαίτερα, χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.
4) Στην Επιτροπή Κρίσεως των ενστάσεων να υπάρχουν ένας τουλάχιστον εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου και ένας του ΤΕΕ που θα συνδράμουν την Επιτροπή με την επιστημονική τους κατάρτιση.
5) Το παράβολο των ενστάσεων από 50 ευρώ για κάθε αίτημα να μειωθεί σε 5 ευρώ, δοθείσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης και όχι να χρησιμοποιηθεί ως μέσον άσκησης φορομπηχτικής πολιτικής. 6) Επειδή από τον υφιστάμενο Νόμο προβλέπεται ότι ανάλογα με το εμβαδόν της έκτασης το ποσόν δύναται να φθάσει τα 3.600 ευρώ, αυτό να μην υπερβαίνει τα 200 ευρώ. Και
7) Σε περίπτωση προσφυγής των πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαιώσεώς τους να επιστρέφεται το παράβολο ή τα παράβολα που κατέθεσαν.
8) Να αποσταλεί η παρούσα απόφαση: α) προς τον κ. Πρωθυπουργό β) τους αρμοδίους Υπουργούς γ) προς τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, και δ) προς τους Βουλευτές της Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages