O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στην ιστορική Ανδρούσα και την Αρχαία Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στην ιστορική Ανδρούσα και την Αρχαία Μεσσήνη

O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στην ιστορική Ανδρούσα και την Αρχαία Μεσσήνη

Share This
Την ιστορική κωμόπολη της Ανδρούσας επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τυράννων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Ο Μακαριώτατος έτυχε πάνδημης υποδοχής στον ενοριακό ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τις τοπικές αρχές και πλήθους πιστών. Ο κ.κ. Αναστάσιος, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ανδρούσα, δήλωσε ότι είναι βαθύτατα συγκινημένος και ευτυχής. Ευχαρίστησε για την υποδοχή και ανέφερε ότι διατηρούσε εδώ και πολύ καιρό την επιθυμία για επίσκεψη στην ιστορική Ανδρούσα, της οποίας το όνομα έφερε στον τίτλο του ως Επίσκοπος για πολλά χρόνια. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος σε ανάμνηση της επίσκεψης προσέφερε αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία φυλάσσεται στον ιερό ναό. Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γεώργιος Τσώνης, του παρέδωσε μια αναμνηστική πλακέτα του Δήμου.
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε κι επισκέφθηκε δύο οικίες ανήμπορων γερόντων και ενός παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Έπειτα, επισκέφθηκε το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Ανδρούσας, απηύθυνε συμβουλές και νουθεσίες στους μαθητές δωρίζοντας τους μια μικρή εικόνα ως ευλογία, ενώ δώρισε βιβλία από το συγγραφικό του έργο στη σχολική βιβλιοθήκη. Αμέσως μετά, μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης ,όπου και ξεναγήθηκε στο χώρο των ευρημάτων από τον καθηγητή αρχαιολογίας και υπεύθυνο των ανασκαφών, Πέτρο Θέμελη. Με το πέρας της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο, ο Μακαριώτατος αναχώρησε από τη μεσσηνιακή γη με προορισμό την Αθηνά και στη συνέχεια την Αλβανία. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ Νικόλαος, Αμαντίας Ναθαναήλ και ο επιχώριος Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages