ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 189η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 189η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 189η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ

Share This
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, στην Πύλο, Δήμου Πύλου – Νέστορος, θα εορτασθεί η 189η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής: 

·      Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και των οικιών και των καταστημάτων της πόλης, από το πρωί  έως το βράδυ της 20ής Οκτωβρίου 2016.
Φωταγώγηση της πόλης και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Πύλου το βράδυ της ίδιας ημέρας.

·      Ώρα 07.00: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εωθινών και Εθνικών Εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

·      Ώρα 09.30: Οι σημαίες Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας θα μεταφερθούν σε πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα γίνει έπαρση αυτών από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, παρισταμένων των εκπροσώπων Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και όλων των Αρχών του Νομού.

·      Ώρα 10.15: Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, κατά την οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

    Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:
·       Παράταξη στρατιωτικών αγημάτων, μαθητών, οδηγών, ναυτοπροσκόπων και πολιτιστικών συλλόγων στην κεντρική Πλατεία Τριών Ναυάρχων.

·      Μετά το πέρας της Ιεράς Δοξολογίας, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των Στρατιωτικών Αγημάτων και του Κοινού στην κεντρική Πλατεία  Τριών Ναυάρχων.

·      Επιμνημόσυνη Δέηση  έμπροσθεν του Μνημείου Τριών Ναυάρχων.

·      Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων υπό των κ.κ.: α) Εκπροσώπου Κυβέρνησης, β) Εκπροσώπου Βουλής, γ) Πρεσβευτών Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, δ) Εκπροσώπου Ενόπλων Δυνάμεων, ε) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, στ) Δημάρχου Πύλου – Νέστορος, ζ) Δημάρχου Μήλου, η) Προέδρου Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου.  

·      Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

·      Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Βολονάκη Ελένη, Λέκτορα Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
·      Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

·      Ώρα 11.15: Παρέλαση  Σχολείων, Στρατιωτικών Τμημάτων και Πολιτιστικών Συλλόγων προ των επισήμων.

·      Ώρα 11.45: Συγκέντρωση εκπροσώπων Πρεσβειών, Α/ΓΕΝ και Δήμου Πύλου-Νέστορος στον λιμενοβραχίονα, επιβίβαση σε πλωτά μέσα και μετάβαση χωριστά στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων από τους ανωτέρω.

·      Ώρα 13.30:Παράθεση γεύματος από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος στους επίσημους προσκεκλημένους, με ιδιαίτερες προσκλήσεις.

·      Ώρα 17.40: Υποστολή σημαιών  με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και μεταφορά αυτών στο Δημαρχείο.

·      Ώρα 18.00: Εθνικοί παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων από  το χορευτικό του Συλλόγου Κυριών Πύλου.

Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό έως 10.10΄.
Προσέλευση λοιπών προσκεκλημένων έως 10.00΄.

n Παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με:
Α) Τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Β) Την απόδοση τιμών o Α.Δ.Φ.Κ.
Γ) Την τήρηση της τάξης, μέσα και έξω από το Ναό και σε όλες τις εκδηλώσεις, η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας, το δε Λιμεναρχείο Πύλου στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

n Τελετάρχες ορίζουμε τους:
1)  κ. Ηλία Ηλιόπουλο, πρώην υπάλληλο Δήμου Καλαμάτας.
2)  κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο, υπάλληλο Δήμου Πύλου-Νέστορος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages