ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Καλαμάτας με την... επόμενη μέρα μετά τις καταστραφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου να είναι το μείζον θέμα. Στην αίθουσα "Αλ. Κουμουνδούρος" της Π.Ε. Μεσσηνίας γίνεται η συνεδρίαση με ενδιαφέρον να αναμένονται οι απαντήσεις - που ακόμη δεν έχουν δοθεί - από την πλευρά του κ. Νίκα και οι δεσμεύσεις (;) για τι θα γίνει και πως από εδώ και πέρα.
 Η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή που θρηνεί θύματα, έχει πάνω της και το βάρος μιας τεράστιας οικονομικής ζημιάς και μιας ανοιχτής... πληγής στην καθημερινότητα που δύσκολα κλείνει. Σπίτια ακατάλληλα, πολίτες που φιλοξενούνται αλλού και που ακόμη περιμένουν τα... άμεσα μέτρα, με λίγα να έχουν γίνει. Ωστόσο, πέρα από τις αμέλειες και τα υπόλοιπα εκείνο που είναι κρίσιμο, είναι το αν μπορεί να υπάρξει πειστική απάντηση και από τους ιθύνοντες της δημοτικής αρχής πως σε μια νέα νεροποντή η πόλη δεν θα "πνιγεί"; Μία από τα ίδια στο Δ.Σ. Καλαμάτας καθώς ουσιαστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν για τη φονική πλημμύρα αλλά και τι θα γίνει σε ένα ενδεχόμενο νέο έντονο καιρικό φαινόμενο.
Ο δήμαρχος αναλώθηκε σε διαπιστώσεις χωρίς όμως να καλύπτει όπως φάνηκε τα πολλά και αναπάντητα ερωτήματα του κόσμου. Από την άλλη και από την πλευρά φορέων όπως το ΤΕΕ και οι μηχανικοί αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι ή συζήτηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει, καθώς είναι δύσκολο σε σύντομο χρόνο να βρεθούν λύσεις ικανές να θωρακίζουν επαρκώς και άμεσα την πόλη. Οι πολίτες πάλι αναφέρθηκαν και πάλι στα όσα αυτές τις ημέρες έχουν βιώσει με κυρίαρχο να είναι το ζήτημα του τι θα γίνει σε ανάλογο φαινόμενο. Θέματα αναδείχθηκαν και για το θέμα των αποζημιώσεων, με αρνητικά να είναι τα παραδείγματα παλαιότερων καταστροφών.
14454724_10210743701327608_787135884_n.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages