ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Share This
Κόντρα φαίνεται ότι ξεσπά μεταξύ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και ΟΕΒΕ Μεσσηνία για το κτήριο επί της οδού Κουμάντου ένταντι του Δημαρχείου. Στην αρχική επιστολή του Επιμελητηρίου για αξιοποίηση του κτηρίου απαντά η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας. 
Η επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
epiml.jpg

Η απάντηση της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας
"Κύριοι συνάδελφοι. Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε το με υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3140/02-09-2016 έγγραφό σας με τίτλο « Αξιοποίηση τριώροφου κτηρίου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας επί της οδού Αριστομένους και Χρήστου Κουμάντου».
Σε απάντηση του εγγράφου σας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
  • Ο τίτλος και μόνο του εγγράφου σας αποτελεί προσβολή για τους επαγγελματίες του Νομού Μεσσηνίας. «Αξιοποίηση τριώροφου κτηρίου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας επί της οδού Αριστομένους και Χρήστου Κουμάντου».
Μέχρι σήμερα το ακίνητό σας αξιοποιείται  στο μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς αποτελεί τη στέγη  1800 επαγγελματιών, 20 επαγγελματικών σωματείων του Νομού Μεσσηνίας, αλλά και επαγγελματικών σωματείων και επιστημονικών συλλόγων μη μελών της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας.
  • Ο ισχυρισμός σας σχετικά με την «διασφάλιση πόρων» και την «αξιοποίηση του ακινήτου» καταρρίπτεται στο ίδιο σας το κείμενο. Από τη μια μας αναλύετε το σκεπτικό σας να το διαθέσετε στο γραφείο υποψηφιότητας του Καλαμάτα 21 και από την άλλη ότι αν δεν ευοδωθεί θα το «αξιοποιήσετε» για τη διασφάλιση πόρων για το Επιμελητήριο. Επομένως αν το γραφείο υποψηφιότητας του Καλαμάτα 21 δεχθεί, θα έχει τους χώρους μας μέχρι το 2021 χωρίς να εισπράττετε και μόνο στην περίπτωση που δε δεχτεί θα αναζητήσετε τρόπο για να έχετε έσοδα… Συνεπώς το θέμα σας δεν είναι η διασφάλιση πόρων, αλλά το να απομακρύνετε την Ομοσπονδία και τα επαγγελματικά σωματεία, βρίσκοντας πρόφαση μέσα από το αίτημα του γραφείου του Καλαμάτα 21. Ένα αίτημα άλλωστε, που ποτέ δεν κατατέθηκε για τον συγκεκριμένο χώρο από το Καλαμάτα 21,  αλλά εσείς τους το  προτείνατε .
  • Αναφέρετε την αναζήτηση πόρων για τον Φορέα σας. Από εμάς δεν έχετε έσοδα; Μήπως  θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε τα έσοδα που έχετε από την Ομοσπονδία  και τα σωματεία μας στην ΕΤΑΠ όλα αυτά τα έτη; Eιδικά δε με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας, υλοποιήσαμε πέρυσι το σύνολο των σεμιναρίων μας (ΛΑΕΚ – Συνδικαλιστικά - Επιμορφωτικά ) στην ΕΤΑΠ και  έχουμε ήδη συμφωνήσει  για το νέο έτος, ενώ παράλληλα προτρέπουμε τα σωματεία μας να συνεργάζονται μαζί σας. Ανταποκριθήκαμε πέρυσι στο κάλεσμά σας με την οικονομική συμμετοχή μας στην προσπάθεια διατήρησης της αεροπορικής γραμμής RAINAIR.  Αναλάβαμε τα τελευταία 3 έτη το σύνολο των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου που στεγάζεται η Ομοσπονδία, καθώς το  θεωρούμε απολύτως λογικό. ΕΜΕΙΣ αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε χώρους που μας έχετε παραχωρήσει, πιστεύουμε, και το δείχνουμε εμπράκτως, ότι οφείλουμε να στηρίζουμε της προσπάθειες σας και να συνεργαζόμαστε μαζί σας.
Μετά τα ανωτέρω εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε εμάς.
  • Μια τόσο σοβαρή και βλαπτική απόφαση για του επαγγελματικούς φορείς του Νομού μας, την λαμβάνετε σε επίπεδο διοικητικής επιτροπής και όχι τουλάχιστον σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου;
  • Μήπως η κίνησή σας για την «έξωση» της Ομοσπονδίας  αποσκοπεί σε κάτι διαφορετικό από αυτό που γράφετε στο έγγραφό σας;
  • Ποια είναι τελικά η μονάδα μέτρησης της «αξιοποίησης», ώστε να κρίνουμε και εμείς τι είναι πιο σημαντικό; Η στέγη της σχολής καλών τεχνών, η οικονομική αξιοποίηση του ακινήτου και όχι η στέγη των Επαγγελματιών του Νομού μας;
Κύριοι Συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας είναι ο επίσημος Φορέας έκφρασης και υπεράσπισης των συμφερόντων των Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας.
Εμείς οι επαγγελματίες  βιοτέχνες  και έμποροι, έχουμε δεχθεί πάμπολλες φορές χτυπήματα και έχουμε αγωνιστεί για τα δικαιώματά μας και τις επιχειρήσεις μας.
Πριν όμως θεωρήσουμε ότι ένας αγώνας ακόμη ξεκινά, σας καλούμε όπως επανεξετάσετε το περιεχόμενο του εγγράφου σας, ακυρώσετε την απόφασή σας και ξεκινήσετε μαζί μας έναν ουσιαστικό διάλογο με γνώμονα το συμφέρον των ΕΒΕ, που άλλωστε και οι δυο Φορείς υπηρετούμε.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών
και Εμπορικών Σωματείων  Νομού Μεσσηνίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages