ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Tο νομοσχέδιο για την δημιουργία ευρείου δικτύου υδατοδρομίων στα ελληνικά νησιά αλλά και το νομοσχέδιο υδροδότησης ενέκρινε η κυβέρνηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Η δημιουργία 19 υδατοδρομίων θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη εκδοθεί η πρώτη άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, ενώ στο τελικό στάδιο αδειοδότησης βρίσκεται και το υδατοδρόμιο στο Λιμένα των Παξών.
Τα υπόλοιπα μέρη που εξετάζεται η δημιουργία υδατοδρομίων είναι η Αγία Μαρίνα Γραμματικού, το Ρέθυμνο, η Αλόννησος, η Σκόπελος, η Σκύρος, η Πάτμος, ο Βόλος, η Τήνος, το Λαύριο, η Πάτρα, η Ζάκυνθος, η Αμφιλοχία, η Σούδα, η Θεσσαλονίκη, η Καλαμάτα, η Σητεία, η Σίφνος, το Ηράκλειο Κρήτης και η Χίος. Ακόμη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προετοιμάζει την υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση είκοσι έξι υδατοδρομίων σε λιμένες νήσων του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, η λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά για τη χώρα, καθώς θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει νέες τουριστικές τάσεις. Επίσης, δημιουργούνται υπεραξίες και νέες ευκαιρίες για τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία από τη λειτουργία υδατοδρομίων στους χώρους τους, ως μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages