NOMIMA ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ OFF SHORE-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΗΔΙΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

NOMIMA ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ OFF SHORE-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΗΔΙΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ

NOMIMA ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ OFF SHORE-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΗΔΙΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Share This
Με ρύθμιση που πέρασε στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων για τα προαπαιτούμενα πουψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία αίρεται η καθολική απαγόρευση του νόμου και επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις πλέον σε υπουργούς και βουλευτές να διατηρούν offshore. Η αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα προκαλεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία δεν είχαν αντιληφθεί (;) και σίγουρα πάντως δεν είχαν αντιδράσει στη διάταξη ενώ αυτή ψηφιζόταν. Η κυβέρνηση με το άρθρο 178 τροποποίησε τον νόμο του 2003 ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα.
Τι προβλέπει η διάταξη
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το άρθρο 178 προβλέπει ότι υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% εως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν θα φορολογούνταν στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages