ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Share This
Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσαν την Τρίτη 17 Μαΐου στην Τρίπολη εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμων Πελοποννήσου σε θέματα ανακύκλωσης» την οποία και παρακολούθησαν ελάχιστα μέλη της Αυτοδιοίκησης, αποδυναμώνοντας έτσι τη διοργάνωση. Βέβαια η ημερίδα έγινε για ακόμα μία φορά κάτω από άκρα «μυστικότητα», καθώς δεν έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση της εκδήλωσης ούτε καν στα Μέσα. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος και άνοιξε την ημερίδα μιλώντας για τις αξίες της ανακύκλωσης αλλά και για την επιτακτική ανάγκη να μειωθούν οι όγκοι των απορριμμάτων που καταλήγουν στους κάδους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ίδιος κάνει κομποστοποίηση στην οικία του και έχει μειώσει κατά 60% τα απορρίμματά του. Μίλησε μεταξύ άλλων για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου την οποία έχει προτιμά να την αναλάβουν οι Δήμοι καθώς αυτοί που έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες οι οποίοι πρέπει να μπουν σε λογικής ανακύκλωσης στο σπίτι, έστω για τα οργανικά απορρίμματα.
Ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ μίλησε για τις θέσεις της ΚΕΔΕ οι οποίες είναι γνωστές από συνεδριάσεις τις ΚΕΔΕ σε Αλεξανδρούπολη και Χαλκιδική και οι οποίες έχουν να κάνουν με διαλογή στην πηγή. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ προτίμησε να μην μείνει σε έναν απλό χαιρετισμό της ημερίδας αλλά να εκφράσει για ακόμα μία φορά την ανησυχία του για τη διαχείριση των απορριμμάτων η οποία δεν προχωρεί, με κίνδυνο οι Δήμοι να γεμίσουν για ακόμα μία φορά με απορρίμματα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων το σηκώνουν οι δήμαρχοι, ερχόμενοι σε επαφή με τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages