ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Share This
Σε προορισμό για μαθητικές εκδρομές αναδεικνύεται η Καλαμάτα, καθώς αναμένεται ότι ο συνολικός αριθμός των μαθητών που θα την επισκεφθούν και θα διανυκτερεύσουν στην πόλη και την περιοχή της, από την έναρξη της περιόδου το Νοέμβριο / Δεκέμβριο 2015 μέχρι το πέρας της τον Απρίλιο 2016, με συγκρατημένους υπολογισμούς ξεπερνά τα 7.500 παιδιά, ενώ τουλάχιστον 5.500 είναι όσα θα την επισκεφθούν μέσα στον Απρίλιο! Χαρακτηριστικό είναι ότι για την εξυπηρέτηση των μαθητών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Καλαμάτα, άνοιξαν ξενοδοχειακές μονάδες στην πόλη και την περιοχή της, που συνήθως είναι κλειστές το χειμώνα . Η Καλαμάτα θεωρείται καλή επιλογή, καθώς απέχει από την Αθήνα 240 χιλιόμετρα με το νέο αυτοκινητόδρομο, διαδρομή την οποία τα λεωφορεία με τους μαθητές διανύουν εύκολα, με ασφάλεια και άνεση. Οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι κανονικές σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει πανελλαδικά, ενώ είναι καλές στα καταστήματα εστίασης, όπως και στα καφέ και στις επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης, για τις οποίες οι μαθήτριες και οι μαθητές δείχνουν ενδιαφέρον. Είναι μία όμορφη πόλη, ιστορική, στην οποία υπάρχουν ενδιαφέροντα μουσεία για να επισκεφθεί κανείς. Πρώτο σε προτίμηση οι μαθητές αναδεικνύουν το Στρατιωτικό Μουσείο, που κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους και στη συνέχεια το Αρχαιολογικό.
Επίσης, με βάση την Καλαμάτα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκδρομές, συνδυασμένες με την επίσκεψη σε φημισμένα μνημεία: οι κλασικοί προορισμοί είναι Πύλος - Μεθώνη - Κορώνη και Αρχαία Μεσσήνη. Ο αριθμός των επισκεπτών μαθητών είναι φέτος κατά 20% έως 30% αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται κυρίως για μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου, καθώς και του Γυμνασίου, ενώ υπάρχει μικρή ακόμη προτίμηση για πενθήμερες εκδρομές της Γ΄ Λυκείου. Η περίοδος επισκέψεων ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου / αρχές Δεκεμβρίου, κυρίως από μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που προτιμούν να κάνουν τότε την εκδρομή τους, διότι αργότερα έρχεται η κορύφωση της μελέτης, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις είναι για δύο βράδια και επιμερίζονται από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα. Η πόλη γεμίζει, λοιπόν, τα Σαββατοκύριακα και σκοπός είναι, για την επόμενη περίοδο 2016 / 2017, αυτό να συμβαίνει πιο συχνά και σε μεγαλύτερους αριθμούς. Δηλαδή, με κοινή προσπάθεια, να αναδειχθεί η Καλαμάτα σε ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό αφενός και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους μαθητές από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδος αφετέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages