ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Share This
Συνεδρίασε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων. Ο Δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, ιδίως δε την Πυροσβεστική, την Ελληνική Αστυνομία και τους εθελοντές. Τόνισε, επίσης, ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχουν επιτυχίες, σε περιπτώσεις έκτακτων συμβάντων όπως οι πυρκαγιές κ.λπ.
Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει σημαντικό αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία θέτει στη διάθεση της Πυροσβεστικής κάθε χρόνο, διασπείροντάς τα σε επίκαιρα σημεία της περιφέρειάς του. Όταν υπάρξει ανάγκη, φυσικά τα οχήματα αυτά θα διατεθούν και εκτός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει και προσωπικό για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων αυτών, το οποίο κατά τη θερινή περίοδο βρίσκεται σε επιφυλακή. Σημειώνεται πως ανάλογα με τη χρηματοδότηση που θα στείλει το Υπουργείο Εσωτερικών, θα προσληφθούν και φέτος εργάτες πυροπροστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο. Τα εξοπλισμένα με ασυρμάτους πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου θα αναχωρήσουν στους χώρους διασποράς στις 28 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη). Οι περιοχές αυτές είναι: Νέδουσα, Λαδά – Καρβέλι, Ελαιοχώρι, Αρφαρά, Άμφεια – Θουρία, Άρις, Βέργα. Στην πρόληψη των πυρκαϊών, σημαντική ενέργεια αποτελεί ο καθαρισμός των ιδιοκτησιών από αυτοφυή βλάστηση.
ΣΕΙΣΜΟΙ
Αρμόδιος φορέας για την επεξεργασία και το σχεδιασμό της αντισεισμικής πολιτικής είναι ο ΟΑΣΠ. Στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την άμεση απόκριση σε περίπτωση σεισμού, ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος των δημοτικών κτηρίων, προσδιορισμός χώρων καταφυγής για τις πρώτες ώρες μετά από σεισμό, πρόταση για χώρους καταυλισμού (με απόφαση Δημάρχου, επιτροπή επανελέγχει και τους δύο χώρους – έχει τελειώσει ο έλεγχος για την πόλη της Καλαμάτας), προμήθεια από τον ΟΑΣΠ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφισών και φυλλαδίων για διανομή στα σχολεία και τις Τοπικές Κοινότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages