ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ;

ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ;

Share This
Αρνητικό πρόσημο στις κρατήσεις του Μαρτίου προς τη χώρα μας διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης επικαλούμενος τα στοιχεία από την Amadeus.
Σύμφωνα με αυτά οι κρατήσεις έως και τον περασμένο μήνα εμφανίζουν πτώση κατά 1% ενώ  σε αρνητικό πεδίο κινούνται και άλλες αγορές, γεγονός που αποδίδεται στη "βουτιά" των κρατήσεων λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες. Σε tweet του με σχόλιο«οι κρατήσεις μετά τις Βρυξέλλες γύρισαν αρνητικές. Πλήττονται και από προσφυγικό, αβεβαιότητα αξιολόγησης» σημείωνει ότι η Τουρκία καταγράφει πτώση 30% ενώ η Ισπανία ανάκαμψη, η οποία με βάση τα στοιχεία της Amadeus φτάνει στο 4%.
Παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός αποτελεία αδιαμφισβήτητα, τον πλέον δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας με μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ, πυκνώνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για μια σειρά κυβερνητικών κινήσεων που επηρεάζουν τον τουρισμό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σκέψη για επιβολή Τέλους Διανυκτέρευσης, το οποίο όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς θα απειληθεί ο τουρισμός, μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει στηρίξει τη χώρα τα χρόνια της κρίσης, εάν επιβληθεί τέλος διανυκτέρευσης στα καταλύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages