2o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς με χρήσιμα συμπεράσματα! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

2o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς με χρήσιμα συμπεράσματα!

2o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς με χρήσιμα συμπεράσματα!

Share This
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή, το 2ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς της Καλαμάτας. Στόχος των διοργανωτών είναι μέσα από τα συμπεράσματα του συνεδρίου και της έκθεσης, να μπει ένα λιθαράκι για την δημιουργία “εθνικής στρατηγικής” για την πραγματική ανάδειξη και αξιοποίηση του ελληνικού ελαιολάδου και της ελιάς και παράλληλα την στήριξη των παραγωγών και της ελληνικής οικονομίας. Η έναρξή του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλη Αντωνόπουλο. Ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ότι η Μεσσηνία ζει και αναπνέει για το ελαιόλαδο και την ελιά. Επισήμανε δε, ότι στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του εθνικού προϊόντος τόσο για ξεχωριστά χαρακτηριστικά του όσο και για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων ελαιολάδου στην προστασία της υγείας.
 Το 2ο Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασίμης. Από την πλευρά του ο κύριος Χαράλαμπος Κασίμης κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ, εξέφρασε την χαρά του που δίνει το παρών στο 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που έρχεται ως επιστέγασμα της επιτυχίας που σημείωσε η πρώτη διοργάνωση. Στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι η ελαιοκομιδή αποτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια, μια “γιορτή” για τους κατοίκους της Πελοποννήσου και παράλληλα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας. Αναφέρθηκε επίσης στην αξία των προϊόντων του ελαιολάδου στην διατροφική αλυσίδα και ευχήθηκε να αλλάξει σύντομα και η πορεία της αλυσίδας της αγορά με τη μεγαλύτερη ανάδειξη αυτών των προϊόντων. Τέλος, επισήμανε ότι είναι καθήκον όλων μας να αναδείξουμε το κορυφαίο προϊόν μας μέσα από τις σύγχρονες μορφές τεχνογνωσίας που διαθέτουμε. Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος απουσίαζε, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την περιοχή μας το Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages