ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ BEST ΚΑΙ «ΦΩΝΗ» -Καθήλωσε τον κόσμο για τον πόλεμο στη Συρία και το προσφυγικό ο Σ. Καλεντερίδης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ BEST ΚΑΙ «ΦΩΝΗ» -Καθήλωσε τον κόσμο για τον πόλεμο στη Συρία και το προσφυγικό ο Σ. Καλεντερίδης

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ BEST ΚΑΙ «ΦΩΝΗ» -Καθήλωσε τον κόσμο για τον πόλεμο στη Συρία και το προσφυγικό ο Σ. Καλεντερίδης

Share This
Καθήλωσε τον κόσμο για τον πόλεμο
στη Συρία και το προσφυγικό ο Σ. Καλεντερίδης


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση που οργάνωσαν η τηλεόραση BEST και η «ΦΩΝΗ» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για το Προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, για τον πόλεμο στη Συρία, το Μεσανατολικό και τις εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και για το ρόλο της Τουρκίας, σε σχέση με το Κυπριακό, το Αιγαίο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις γενικότερα.
Ομιλητής ήταν ο εκδότης-συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, απόστρατος του Ελληνικού Στρατού, γνωστός από την υπόθεση Οτζαλάν και βαθύς γνώστης των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή, όπου ως στέλεχος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών είχε διαδραματίσει σημαντικούς ρόλους υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.
Ο ομιλητής καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό που τον άκουσε με ευλάβεια και προσοχή και στο τέλος τον χειροκρότησε, ενώ στο τέλος ο ομιλητής απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού.
Ο Σ. Καλεντερίδης προέβη σε μια ιστορική αναδρομή για τη Συρία και τα στάτους κβο της περιοχής, καθώς και στη διαπάλη διεθνών επιρροών και συμφερόντων. Εκανε ειδικές αναφορές για:
  • Την «Αραβική Ανοιξη», το ρόλο του Δυτικού Κόσμου, της Ρωσίας και της Κίνας, καθώς και για το διπλωματικό παιχνίδι και τα συμφέροντα που καθορίζουν πάντα τη μοίρα των κρατών και των λαών.
  • Το ρόλο και τις επιδιώξεις της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσόγειο και το Μεσανατολικό και τις αντιδράσεις της Ελληνικής διπλωματίας.
  • Το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα ολέθρια λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπου με το άνοιγμα των συνόρων σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις , κατέστησαν την Ελλάδα αδύναμο κρίκο των εξελίξεων.
  • Το Κουρδικό Ζήτημα και το μεταπολεμικό γεωπολιτικό τοπίο, καθώς και τη σχέση του με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, οι αντιπεριφερειάρχες Περ. Μαντάς και Ντίνα Νικολάκου, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παν. Νίκας, Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρης και Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος, η πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας και άλλων Δήμων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος και Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της «Ενωσης Μεσσηνίας» Κώστας Κατσούλης, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης παρέμβαση έκανε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σ. Καλεντερίδη για την επίσκεψή του στην πόλη και την ομιλία του στη σημαντική εκδήλωση, σχολιάζοντας από την πλευρά του το προσφυγικό ζήτημα και συνδυάζοντάς το με τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που ήρθαν στην Καλαμάτα και για τους οποίους θα γίνει μια σημαντική εκδήλωση μνήμης στις 29 Μαΐου στην περιοχή της Ανάληψης, όπου και θα τοποθετηθεί μνημείο. Ο δήμαρχος σχολίασε θετικά τις αναφορές του Σ. Καλεντερίδη για την ανάγκη ενημέρωσης και συμμετοχής των πολιτών στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, επισημαίνοντας την ανάγκη η Παιδεία και η γλώσσα να παίξουν το ρόλο τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επιτεύγματα της σύγχρονης Ελλάδας στον οικονομικό τομέα συγκρίνοντας το ελληνικό ΑΕΠ με εκείνα των βορείων γειτόνων, αλλά και της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η ανάγκη για εθνική συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα αποτελεί προτεραιότητα για την έξοδο από την κρίση και τη δρομολόγηση μιας νέας πορείας εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.
Θ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages