ΤΟ ΘΕΜΑ: Στο… σφυρί και το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΘΕΜΑ: Στο… σφυρί και το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΤΟ ΘΕΜΑ: Στο… σφυρί και το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Share This
Το πράσινο φως από τον Αλέξη Τσίπρα έχει πάρει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.
 Όπως σημειώνει το lykavitosgr ήδη προχωρά ο διαγωνισμός και για τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό της Καλαμάτας. “Μετά την υπογραφή της σύμβασης με την FRAPORT για τα περιφερειακά αεροδρόμια το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει σε νέο διαγωνισμό για την πώληση σε ιδιώτες των υπόλοιπων 17 Αεροδρομίων. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα αεροδρόμια Καλαμάτας…”, σημειώνεται.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
“Σημαντικό είναι το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων που συντελούνται στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων καθώς και τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Στέργιος Πιτσιόρλας με κάποιους υπουργούς αλλά και διαφόρους άλλους παράγοντες που είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε παιχνίδια διαπλοκής.
Αλλάζουν οι όροι της σύμβασης για το Ελληνικό
Έχουν αρχίσει ήδη συζητήσεις ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το Ελληνικό για αλλαγή των όρων της σύμβασης. Όλα δείχνουν ότι με την τροποποιημένη σύμβαση γίνονται δεκτές κάποιες απαιτήσεις που προέβαλλαν οι δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου.
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και η κυβέρνηση πιέζουν την κοινοπραξία προκειμένου να αλλάξει τους όρους και για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου. Η αλλαγή αυτή στους όρους της σύμβασης κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας. Στο ΤΑΙΠΕΔ υπολογίζουν ότι με την πλήρη ανάπτυξη του έργου θα απασχοληθούν 40.000 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων.
Κατεδάφιση αυθαιρέτων στον Άλιμο
Το ΤΑΙΠΕΔ προκηρύσσει διαγωνισμό για τη μαρίνα Αλίμου και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον ισχυρά επενδυτικά σχήματα. Γι΄ αυτό έχει αποφασιστεί να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Στην κατεύθυνση αυτή κορυφαίο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται στην περίπτωση του αυθαίρετου κτίσματος στο οποίο λειτουργεί χρόνια τώρα το γνωστό κατάστημα του Στηβ Κακέτση χωρίς το δημόσιο να έχει εισπράξει δεκάρα τσακιστή. Ήδη ο Στέργιος Πιτσιόρλας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και πολύ σύντομα οι μπουλντόζες θα αρχίσουν τις κατεδαφίσεις.
Σε τροχιά ο Αστέρας
Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τον Αστέρα αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς την κατασκευή των ξενοδοχείων αλλά και τις βίλες που πρόκειται να χτιστούν. Η νέα σύμβαση ικανοποιεί απόλυτα το δήμο Βουλιαγμένης. Μάλιστα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 23 δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της επένδυσης γιατί όπως είπαν θα αναβαθμίζει την περιοχή και μόνο ένας αντέδρασε. Εντύπωση προκαλεί ότι ο ένας που αντέδρασε προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επένδυση του Αστέρα σε συνδυασμό με το διαγωνισμό για τη μαρίνα στον Άλιμο αλλά και τη στρατηγικής σημασίας ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ διαμορφώνουν το περιβάλλον για να προχωρήσει ταχύτατα και η επένδυση στο Ελληνικό.
Μεγάλες επενδύσεις στο Λιμάνι
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κινέζο ομόλογό του για να τον ενημερώσει όσον αφορά την κατάληξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Το premium της τάξεως του 70%, που εξασφάλισε το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το μέγεθος των επενδύσεων που υποχρεούνται να υλοποιήσουν οι Κινέζοι σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά και Έλληνες επιχειρηματίες αλλάζει ριζικά το σκηνικό. Γι΄ αυτό στο Μαξίμου είναι ενοχλημένοι με τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα ο οποίος ήταν αντίθετος με την πώληση του ΟΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages