ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Share This
Κρίσιμες είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα στα Τέμπη όπου ο αποκλεισμός έχει αποφασιστεί να είναι για σήμερα εξάωρος από τις 12:00 ως τις 18:00.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μία ώρα κάθε φορά. «Από Δευτέρα το σκηνικό ίσως και να αλλάξει», επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής.
Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζεται το κλείσιμο 12.00-14.00 το μεσημέρι και 19.00-21.00 το βράδυ.
Στο νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ θα γίνουν αποκλεισμοί 12-14.00 και ενδέχεται να γίνει και κινητοποίηση το βράδυ 19.00-21.00. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.
Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11.00-12.00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10.00-12.00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείνουν 17.30-20.00 το βράδυ.
Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, δεν πρόκειται σήμερα να γίνει αποκλεισμός. Υπενθυμίζεται ότι στο Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.
Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία -μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες συμπλέουν με τη στάση στα άλλα μπλόκα και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 12.00-13.00.
Στο μπλόκο που βρίσκεται πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, δεν θα γίνει κανένας αποκλεισμός σήμερα και το βράδυ στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης θα καθοριστεί η στάση τους για αύριο. Στο συγκεκριμένο μπλόκο η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Παναγιώτη Μεσαλά.
Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12-14.00 κλείνει), στην αερογέφυρα Θέρμης, στα «πράσινα φανάρια» (τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και ένα μπλόκο επί της διασταύρωσης στον κρατικό αερολιμένα, το οποίο και προχωρά σε συμβολικό αποκλεισμό μιας ώρας από τις 19.30. Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Βασίλης Μαυροσκάς, το μπλόκο στην αερογέφυρα Θέρμης θα συνεχίσει και σήμερα τη δράση ενημέρωσης του κοινού με τη διανομή φυλλαδίων, ενώ δεν αποκλείεται να μοιράσουν και ελιές.
Από το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, δύναμη κατευθύνεται στη Νέα Ραιδεστό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τους, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.
Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει 12.00-14.00 και 18.00-21.00 "και από αύριο βλέπουμε τι θα γίνει".
Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν θα γίνει καμία κινητοποίηση, ενώ σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τσακίρογλου, την Κυριακή το βράδυ θα ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία, με τον συντονιστή των μπλόκων, Δημήτρη Μόσχο, να αναφέρει ότι "σήμερα Κυριακή, θα κινηθούμε στα διόδια του Πολύμυλου Κοζάνης, δίνοντας ελευθέρας κατά τις ώρες 14.00-17.00".
Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας, που θα ισχύσει και από αύριο είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 10.00-12.00 το πρωί και 18.30-20.30 το βράδυ και 12.00-14.00 και 19.00-21.00 αντίστοιχα, Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου 12.00-14.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12.00-13.30 και 16.30-18.30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-12.30.
Πελοπόννησος: Κλειστη η Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια του Ισθμού - Μεγάλη συγκέντρωση στους Μολάους Λακωνίας
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου και από αύριο έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους, ενώ σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών, εμπόρων και όλων σχεδόν των επαγγελματικών τάξεων της νότιας Λακωνίας στους Μολάους, ενάντια στο ασφαλιστικό. Στην συγκέντρωση μίλησε ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης δηλώνοντας την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στον αγώνα που κάνουν και στην συνέχεια έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς στο ύψος της εισόδου των Μολάων.
Για έκτη συνεχόμενη ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστή την νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια Ισθμού, ενώ κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30, ενώ σημαντικό είναι ότι από χθες στον Ισθμό, οι αγρότες ελέγχουν όλα τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στην Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών.
Οι αγρότες της Αργολίδας παραμένουν στα δύο μπλόκα και το βράδυ ετοιμάζονται από το μπλόκο Κουτσοποδίου να κλείσουν την εθνική οδό Μυκηνών - 'Αργους, ενώ το μπλόκο της Δαλαμανάρας έχει καλέσει το απόγευμα να πάνε και να διαμαρτυρηθούν άλλες επαγγελματικές τάξεις που διαφωνούν με το ασφαλιστικό και να οργανωθούν ενόψει της γενικής απεργίας της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν κατά την διάρκεια συνέλευσης οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις, πορείες διαμαρτυρίας και πολύωρους αποκλεισμούς του κόμβου Κεφαλοβρύσου, αλλά και των παρακαμπτηρίων οδών.
Στις 11:00 το πρωί οι αγρότες θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα καταλήξει στην ΔΟΥ Αγρινίου και θα ακολουθήσει κατάληψη της οικονομικής υπηρεσίας. Την Τρίτη και την Τετάρτη, εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, καθώς και των παρακαμπτηρίων οδών.
Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν μέχρι τις 3:00 μετά το μεσημέρι την περιμετρική της Ναυπάκτου, ενώ από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι και τις 9:00 το βράδυ θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.
Ακόμη, από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 10:00 το βράδυ, οι αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου -Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου.
Σε τετράωρο αποκλεισμό του δρόμου στην παλιά γέφυρα της 'Αρτας, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα προχωρούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού. Στο δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Άρτας -Ιωαννίνων, οι αποκλεισμοί του δρόμου με τα τρακτέρ, εξακολουθούν να είναι δίωροι, δηλαδή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 και 7 από τις το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Οι αγρότες της Θεσπρωτίας, θα κλείσουν με τα τρακτέρ την είσοδο του Λιμένα εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Παράλληλα, διοργανώνουν την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καλούν φορείς, οργανώσεις και πολίτες να συμμετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages