Ταξίδι στην ιστορία της Καλαμάτας μέσα από την ιστορία του Μεσσηνιακού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ταξίδι στην ιστορία της Καλαμάτας μέσα από την ιστορία του Μεσσηνιακού

Ταξίδι στην ιστορία της Καλαμάτας μέσα από την ιστορία του Μεσσηνιακού

Share This
Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία της Καλαμάτας, μέσα από τη δική του μακρά ιστορία, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, ο αρχαιότερος αθλητικός σύλλογος της χώρας, το βράδυ του Σαββάτου. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν και πολλά πρόσωπα του αθλητισμού, κάποια από τα οποία έστειλαν δυνατά το μήνυμα για την αναγκαιότητα ώθησης των νέων στον αθλητισμό, γιατί αυτός συμβάλει στο χτίσιμο πιο ισορροπημένων χαρακτήρων. Στην εκδήλωση έγινε και η κοπή της πίτας του Μεσσηνιακού…
Όλα αυτά έγιναν στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». Για την ιστορία του Μεσσηνιακού μίλησε ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης, που παρουσίασε εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία από την έρευνα και το αρχείο του. Μίλησε για την ίδρυση του Μεσσηνιακού, το 1888, την εποχή που ξεκινούσε ο αστικός μετασχηματισμός της Καλαμάτας, αναφέρθηκε στα σημαίνοντα πρόσωπα της πόλης που συνδέθηκαν με τη διοίκηση του Μεσσηνιακού και μέσα από αυτή την ενασχόλησή τους ενίσχυσαν τη φήμη τους και την πολιτική τους δυναμική, περιέγραψε το πώς δημιουργήθηκε το σημερινό γήπεδο του Μεσσηνιακού και ιδιαίτερα πως στις αρχές του προηγούμενου αιώνα παραχώρησε ο Δήμος ένα μέρος αυτής της έκτασης στο Σύλλογο για να φτιάξει το γυμναστήριό του, αυτό το περιουσιακό στοιχείο που φαίνεται ότι συνέβαλε περισσότερο από κάθε τι άλλο ώστε ο Μεσσηνιακός να μείνει ζωντανός στο πέρασμα εκείνων των δύσκολων χρόνων. Ο Ηλίας Μπιτσάνης μίλησε για τους παμπελοποννησιακούς αγώνες που ξεκίνησε να διοργανώνει ο Μεσσηνιακός πριν ακόμη από τον πόλεμο, για τα Παπαφλέσσεια, που ξεκίνησαν το 1956 και για πάρα πολλά ακόμη, μέχρι να φτάσει στη σύγχρονη εποχή που, όπως σημείωσε, ο Σύλλογος είναι τροφοδότης του ελληνικού στίβου.
Ο Χρήστος Ζερίτης
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο έφορος της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Μεσσηνιακού, Χρήστος Ζερίτης, ενώ στο ξεκίνημα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάκης Στασινόπουλος, στον χαιρετισμό του διατύπωσε και τη διαβεβαίωση ότι η σημερινή διοίκηση του Μεσσηνιακού θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η μεγάλη ιστορία του Συλλόγου να έχει τη συνέχεια που της αρμόζει. Επίσης παρουσιάστηκε και ένα εξαιρετικό βίντεο με φωτογραφίες από την ιστορία του Μεσσηνιακού, ανάμεσα στις οποίες ήταν το καταστατικό του Συλλόγου του 1895, η ποδοσφαιρική ομάδα του 1910, οι χορηγοί του 1927, οι πρόεδροι του Συλλόγου που διετέλεσαν και δήμαρχοι Σάλμας και Παλαμάρας, μεγάλοι αθλητές του Μεσσηνιακού, οι ομάδες τμημάτων του Συλλόγου που έχουν πετύχει μεγάλες διακρίσεις τις τελευταίες δεκαετίες, το έμβλημα του Συλλόγου με τον Δαϊκλή, τον πρώτο Μεσσήνιο ολυμπιονίκη κατά την αρχαιότητα και πολλές άλλες.
Ο πρωταθλητής Γιώργος Λαζαρίδης που βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού Τάκη ΣτασινόπουλοΤα πρόσωπα που βραβεύτηκαν είναι: Δέδες Κώστας γυμναστής, προπονητής. Μπιτσάνης Ηλίας Δημοσιογράφος. Σκαφιδά Γιούλικα Ηθοποιός. Κουτραφούρης Ιωάννης, Κακαλίκας Δημήτριος, Βλάσσης Κωνσταντίνος, Παναγιωτόπουλος Δημήτριος, μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδιών ΕΟΚ, ΕΙΟ, ΕΟΠΕ, ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας αντίστοιχα. Λαζαρίδης Γιώργος, πρωταθλητής Τένις σε αμαξίδιο ΑΜΕΑ. Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μεσσηνιακού. Σιρίνινα Αναστασία, Νίκα Όλγα, Εξηνταβελώνη Ελένη, Νταγιοπούλου Χρυσάνθη,(Βόλεϊ). Τσάτουμας Λούης, Τσούσης Βασίλειος, Κούσκουλας Γεώργιος, Πανταζής Παναγιώτης, Δημητροπούλου Κρηνιώ, (Στίβος). Χαντζή Ελένη, Καλυβιώτης Γιάννης, (προπονητές στίβου). Μανωλόπουλος Μανώλης, (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής). Νταβουτιάν Γιώργος του Κοσμά και η Μαρία Παναγιωτοπούλου (ποδηλασία).
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages