ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Share This

Το σχέδιο βέβαια είναι όπως και ολόκληρο το Ασφαλιστικό είναι υπό την αίρεση των δανειστών ωστόσο η κυβέρνηση μιλάει τώρα για περίοδο χάριτος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και με διάρκεια πέντε ετών.

Η περίοδος χάριτος θα αφορά μόνο στους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και θα έχει χαμηλό κατώτατο πλαφόν με τις εισφορές σταδιακά να φτάνουν στο 20% του εισοδήματος.
Το βασικό σενάριο λοιπόν για την πρώτη πενταετία για κάθε ελεύθερο επαγγελματία λέει ότι οι εισφορές για σύνταξη τον πρώτο χρόνο θα είναι 14%, για το δεύτερο έτος 17% του εισοδήματος και ύστερα από τον τρίτο χρόνο στο 20%.
Όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο ή ίσο με 5.625 ευρώ το χρόνο θα εντάσσονται στην κατώτατη κλάση και θα πληρώνουν για κύρια σύνταξη 786 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 954 ευρώ το χρόνο για τη δεύτερη χρονιά ασφάλισης και τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι να συμπληρώσουν και το πέμπτο έτος ασφάλισης θα πληρώνουν 1.123 ευρώ το χρόνο.
Αυτά όμως δεν θα είναι τα μόνα ποσά που θα πληρώνουν καθώς προβλέπεται και ένα 6,95% επί του εισοδήματος για υγειονομική περίθαλψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages