ΑΝ ΑΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

ΑΝ ΑΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΝ ΑΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Share This
Άνω κάτω είναι τα τελευταία 24ωρα ο κλάδος των αμπελοοινικών προϊόντων της χώρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό φόρο ύψους 40 λεπτών ανά φιάλη του ενός λίτρου ως ένα από τα βασικά ισοδύναμα για την αναστολή της φορολόγησης με 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ειδικότερα, παραγωγοί και ενώσεις οίνου που μιλούν στο NEWS 247 κάνουν λόγο για χαριστική βολή στο ελληνικό κρασί και τις χιλιάδες αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις της χώρας, με την αγανάκτηση του Προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) να ξεχειλίζει λέγοντας ότι πρόκειται για “νοσηρούς εγκεφάλους”. Μάλιστα, ο κ. Ιωάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΟΑΟ με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών υπενθυμίζει ότι καμία οινοπαραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιβάλλει ειδικό φόρο κατανάλωσης στους ήσυχους και τους αφρώδεις οίνους όπως προβλέπεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι με την επιβολή του φόρου θα διαταραχθεί η ισορροπία του κλάδου που απασχολεί 200.000 οικογένειες και θα μηδενιστούν οι εξαγωγές.
 “Ο φόρος με 40 λεπτά στο λίτρο υπερβαίνει κατά πολύ την αξία των σταφυλιών σε πολλές από τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα ισούται με τη μέση τιμή διάθεσης των κρασιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η εφαρμογή μιας τόσο ψηλής φορολογίας αλυσιδωτά θα καταστήσει τις οινοποιητικές επιχειρήσεις και τις αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις μη βιώσιμες και θα επιδεινώσει τη θέση των Ελλήνων παραγωγών πλήττοντας άμεσα την ελληνική περιφέρεια” τονίζει ο κ. Ι.Βογιατζής και καλεί τον υπουργό να σταματήσει κάθε προσπάθεια διάλυσης του τομέα, της ταυτότητας και της σημασίας του οίνου, η οποία είναι πολύτιμη για την ελληνική οικονομία και άρρηκτος δεσμός με τον πολιτισμό και την ιστορία μιας ολόκληρης χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages