ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Με διαφορετικό τρόπο βλέπουν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το 2016 η πλειοψηφία και οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Έτσι, η συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας δεν εξέπληξε κανέναν.
Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, παρουσιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, σημείωσε ότι σ’ αυτό προβλέπονται οι εξής γενικές δαπάνες: Καθαριότητα: 77.500 ευρώ, ηλεκτροφωτισμός (επεκτάσεις-κατασκευές-συντηρήσεις-βελτιώσεις-προμήθειες υλικών): 472.000 ευρώ, υπηρεσία Τεχνικών Έργων (συντηρήσεις-κατασκευές-προμήθειες-μελέτες-επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων): 2.431.034 ευρώ, υπηρεσία Γεωτεχνικών (προμήθειες-συντηρήσεις-ειδικές διαχειρίσεις): 597.500 ευρώ, υπηρεσία Πολεοδομίας (απαλλοτριώσεις-μελέτες): 489.546,52 ευρώ, υπηρεσία Νεκροταφείου: 60.000 ευρώ. Σύνολο τεχνικού προγράμματος/2016: 4.127.580,52 ευρώ
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας, μιλώντας για το θέμα, ανέφερε ότι είναι προφανές πως στην οικονομική κρίση οφείλεται η συρρίκνωση του τεχνικού προγράμματος, που χρηματοδοτείται κατά βάση από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι δε δημοτικοί πόροι «πλήττονται» από τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ το κράτος δεν καταβάλλει ούτε τα προγράμματα ΣΑΤΑ και οι Δήμοι περιμένουν από το ΕΣΠΑ και την ενεργοποίηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων χρήματα για την κατασκευή έργων.
Και συμπλήρωσε: «Η εκτίμηση είναι ότι το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016 θα είναι τετραπλάσιου ύψους από αυτό το οποίο προτείνεται να ψηφισθεί. Γενικά στο τεχνικό πρόγραμμα αποτυπώνεται η οικονομική κρίση, η οποία διατρέχει όλους τους φορείς της κυβέρνησης και, φυσικά, την ελληνική κοινωνία. Φυσικά, θα μπορούσα να προστρέξω σε λαϊκίστικες κορώνες για τη δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική εξουσία και την έλλειψη δημοκρατικού προγραμματισμού από την πλευρά της. Μία λύση στη μείωση των εισροών θα ήταν η επιβολή φόρων στους δημότες, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μια τέτοια πολιτική».
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανταπαντώντας σχολίασαν ότι το πρόγραμμα είναι για ακόμα μία χρονιά ετεροβαρές. Δεν περιέχει καμία πρόβλεψη για τις συνοικίες και τις δημοτικές κοινότητες, ενώ πρώτο μέλημά του είναι τα έργα βιτρίνας.
 
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ
Επίσης, με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίσθηκε η έγκριση δανείου για αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων, ώστε να υπάρχει η άνεση χρηματοδότησης νέων έργων και η οικονομική διευκόλυνση του Δήμου.
Η αναχρηματοδότηση των δανείων ως διαδικασία είναι πάγιο αίτημα των Δήμων, το οποίο έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση, η οποία και διευκολύνει τη συγκεκριμένη διαδικασία μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages