ΔΑΠΕΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΑΠΕΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ

ΔΑΠΕΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ

Share This
Προς ολοκλήρωση βαίνει το έργο «∆ηµοτικό Πάρκο Σιδηροδρόµων (Κεντρικός διάδροµος, κ.λπ.)», προϋπολογισμού μελέτης 60.000 ευρώ με το ΦΠΑ και με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι σχεδιασμένες υπαίθριες διαδρομές περιπάτου, με δαπεδόστρωση από θραυστό υλικό λατομείου (στουρνάρι), είχαν γίνει, σε πολλά σημεία τους, ακατάλληλες για χρήση από τους περιπατητές και με την παραμικρή βροχόπτωση σχηματιζόταν λάσπη.Για τον κεντρικό διάδρομο περιπάτου, προβλέφθηκε η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και ολόσωμης βαφής (χρώματος terracotta), προηγηθείσας της αναγκαίας προεργασίας. Επίσης, στους περιμετρικούς διαδρόμους προγραμματίσθηκε η ανακατασκευή της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης από στουρνάρι. Όπου ήταν αναγκαίο, διενεργήθηκε συμπλήρωση κρασπέδων από σκυρόδεμα.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Ξεκίνησαν, επίσης, οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου «Ενίσχυση φωτισμού Πάρκων (Ανατολικού Κέντρου, Δυτικού Κέντρου, Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων» με υποέργο: 1. Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων - Αντωνοπούλου, Μητροπέτροβα, Φαρών, Άγιος Ιωάννης - Ιστορικό Κέντρο. Το έργο είχε προϋπολογισμό μελέτης 45.500 ευρώ, χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους και περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
Α. Ενίσχυση φωτισμού στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων – κεντρικά μονοπάτια, γήπεδα, πίστα πατινάζ
Β. Δημιουργία υπόγειου δικτύου για το φωτισμό των οδών Μητροπέτροβα – Χρυσάνθου Παγώνη - Αντωνοπούλου, όπου θα τοποθετηθούν ιστοί και φωτιστικά
Γ. Εκσκαφή χάνδακα για την αποκατάσταση βλάβης του παλιού δικτύου στο βόρειο τμήμα της οδού Φαρών
Δ. Ενίσχυση του φωτισμού στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Ιστορικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages